Dilan Polat ve kardeşi Feyza Altun hakkında hukuki işlem başlattı

Yayın tarihi: 8 Ekim 2023 Pazar 4:03 pm - Güncelleme: 8 Ekim 2023 Pazar 4:03 pm

Dilan Polat ve kokain kullandığını itiraf ettiği için gözaltına alıp serbest bırakılan kardeşi Sıla Doğu, Engin Polat’ın kurucusu olduğu kozmetik firmasının ürünleriyle ilgili ‘fason üretim’ diyen Feyza Altun hakkında önleyici tedbire başvurdu.

Avukat Feyza Altun’un, son dönemde gündemden düşmeyen Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın şirketleri Rise & Shine kozmetik ile ilgili olarak kullandığı “O ürünler fason üretim. Alıp kendi etiketlerini basıyorlar, ben üretim yapıyorum diyorlar. Şirket yine matrahsız Nilgül Yılmaz isimli bir kişi adına ve 2022’de kurulmuş. Ekrana tükürmeye devam edebilirsin” ifadeler üzerine Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu hukuki süreç başlattı.

Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda olaya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkımda 6284 sayılı kanun kapsamında önleyici tedbire başvurmuş. Zaten sizlere hakaret etmedim, aşağılamadım ve de şiddet tehdidinde bulunmadım. 6284 sayılı kanun SUSTURMA kanunu değildir. Ne iftirası atmışım çıkıp açıklayacaklar. Ayrıca zaten iletişim kuruyor da değilim. Mahkemelere bak, şiddet mağduru kadınlara koruma kararı vermezken kamuoyunu ilgilendiren hususlarda insanları susturmak için nasıl da kararları veriyorlar.

6284 sayılı kanuna aykırı bir karardır. Bu kanun ‘kadın olduğu için şiddet gören’ kadınları kapsar. Dilan Polat kadın olduğu için değil hakkında kamuoyuna yansımış kara para ve vergi iddiaları nedeniyle konuşulmaktadır. Bir avukat olarak hukuki görüş bildirmek kamu görevimdir. Bu karar kamuoyunda infial yaratmalıdır.”

Barbaros Şansal: Dilan Polat’ı Süleyman Soylu’ya sorun…