Dilan Polat ve Engin Polat’a tutuklama talebi

Yayın tarihi: 4 Kasım 2023 Cumartesi 8:36 am - Güncelleme: 4 Kasım 2023 Cumartesi 4:45 pm

Engin Polat ve Dilan Polat’ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çiftin polisteki ifadeleri de ortaya çıktı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı. Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, bu şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Emniyette 40 sayfa soru sorulan Polat çiftiyle birlikte gözaltına alınan, Sezgin Polat, Kürşat Polat, Sıla Doğu ve Can Doğu’nun içinde bulunduğu şüpheliler Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Diğer 6 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Dilan-Engin Polat çiftinin ifadeleri ortaya çıktı!

TUTUKLAMA TALEBİ

Engin Polat ve Dilan Polat’ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli daha sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

‘ÇOK SİNİRLİYİM’

Polat ailesinin yakınları ve Engin Polat’ın annesi Şükran Polat hastaneye gelerek onlara destek oldu. Kimileri ise gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Şükran Polat basın mensuplarına “Çok sinirliyim bunu söylemek istiyorum. Başka bir şey söylemek istemiyorum” dedi.

 

SILA DOĞU PLASTİK KELEPÇESİNİ KOPARTTI

Dilan Polat’ın kız kardeşi Sıla Doğu’nun, adliyeye sevkedilmek üzere polis münibüsüne bindirildiği sırada polisin taktığı plastik kelepçeyi sinirden kopardığı görüldü. O anlar kameralara yansıdı.

Doğu, daha önce, sosyal medya hesabından canlı yayın yaptığı sırada ‘kokain içiyorum’ itirafında bulunmuş ve daha sonra o görüntülerle ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Sıla Doğu, emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınarak işlemler için emniyete götürülmüş ve daha sonra serbest bırakılmıştı.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Dilan-Engin Polat’ın ifadeleri de ortaya çıktı. Dilan Polat’ın ifadesi boyunca ağladığı, kendisine yöneltilen sorulara, “Şirketlerin hareketleri, para giriş çıkışlarıyla eşim ve muhasebe birimi ilgileniyor. Ben sadece reklam yüzüyüm” şeklinde cevap verdiği belirtildi.

Engin Polat’ın ise söz konusu iddiaları kabul etmeyerek, “Şirket açtım kapattım doğru, battı şirketim. Yolsuzluk yapmadık, bu paraları biriktirdik. Çalıştık emek verdik” dediği öğrenildi.

İfade işlemleri başladı! Dilan Polat’a 26, Engin Polat’a 40 sayfa soru