Dikkat! Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı

Yayın tarihi: 12 Eylül 2022 Pazartesi 7:55 am - Güncelleme: 12 Eylül 2022 Pazartesi 7:55 am

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz ile Çankırı çevrelerinde kuvvetli yağış etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün (12 Eylül 2022) için hava tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Kütahya, Manisa ve Isparta çevreleri, Hatay’ın kıyı kesimleri, Burdur’un doğusu ve Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların ise Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz ile Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kuvvetli yağışın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.