Dikkat çeken ‘Susurluk’ hatırlatması: O zaman olduğu gibi…

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 7:23 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 7:23 pm

Mercek programına konuk olan Eski Devlet Bakanı Fikri Sağlar, “Bu rejimin sonu ciddi bir şekilde farklı bir ses çıkarır; hükümeti yani iktidar kanatlarını düşürür.” dedi.

Murat Taylan’ın sunduğu Mercek programının konukları Gazeteci Mehmet Ali Güller, Hukukçu Turgut Kazan ve Eski Devlet Bakanı Fikri Sağlar oldu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in dikkat çeken açıklamalarına ilişkin konuşan Sağlar, Susurluk olayını hatırlattı. Sağlar, “Bu rejimin sonu ciddi bir şekilde farklı bir ses çıkarır; hükümeti yani iktidar kanatlarını düşürür. Susurluk’ta da sonunda iktidar yapısı değişti. Sallanıyor her şey” dedi.

“SEDAT PEKER ELİNİN GÜÇLÜ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ”

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarına ilişkin konuşan Güller, “Peker’in akrabalarından oluşan adamları var ve başka adamları var bunlar aşağı yukarı son 5-6 yıldır AKP’nin çok önemli isimleri ile irtibatta, doğrudan rol aldığı görülüyor kuvvetle muhtemelen bunların hepsi de kayıt altında.” dedi. Güller, sözlerine şöyle devam etti:

“Peker elinin güçlü olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Şimdi düşünme sırası Soylu’ya düşmüş oldu. Burda tabi işin düğümleneceği nokta şu: Bu böyle devam etmez. Erdoğan açısından baktığınızda da meseleye bu videolar artarak devam edecek ve her seferinde AKP iktidarını daha da zayıflatacak ve bir süre sonra Süleyman Soylu bu iktidarın zayıf karnı olacak. AKP içinde de Süleyman Soylu tepkilerine dönüşecek diye tahmin ediyorum. Önümüzdeki günlerde yine Ruhsar Pekcan olayındaki gibi çok sürpriz bir şekilde yeni bir kabine düzenlemesiyle Süleyman Soylu kazığa alınabilir”