DHA ‘Akbelen Ormanı’ haberini kaldırdı

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2023 Salı 1:49 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 Salı 1:51 pm

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı‘nda açılmak istenen kömür madenine karşı köylülerin mücadelesi sürerken, Demirören Haber Ajansı konuya dair dün yayınladığı haberini kaldırdığı ortaya çıktı.

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür madenine karşı İkizköylülerin mücadelesi sürüyor.

Dün ormanda maden için yapılmak istenen ağaç kesimini durdurmak isteyenlere jandarma biber gazı ve TOMA ile müdahale etmiş, 8 kişi gözaltına alınmıştı, 4 kişi de yaralanmıştı. Gözaltına alınanlar akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı.

Dün gün içinde konuya dair ‘Akbelen’de ‘ağaç kesimi’ gerginliği: 2 gözaltı’ başlığıyla bir haber servis eden Demirören Haber Ajansı’nın söz konusu haberine bugün ulaşılamıyor. dha.com.tr’deki bu haber Google algoritmasında görülürken, habere tıklandığında sitede başka bir sayfaya yönlendirdiği görülüyor.

Akbelen direnişi devam ediyor! İkizköylü kadınlar ve aktivistler oturma eylemi başlattı

AKBELEN ORMANI’NDA NE OLUYOR?

740 dönümlük Akbelen Ormanı, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerini işleten Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji tarafından kesilmek istenmişti. 2021 yılında başlayan süreçle birlikte, İkizköylüler, ağaçlar kesilmesin diye ormanda kendilerine ait alanda nöbete başlamış, YK Enerji hakkında yasal yollara başvurmuştu. Akbelen Ormanı’nı kömür sahası olarak kullanmak isteyen YK Enerji’nin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan aldığı izinlere karşı açılan davalarda pek çok kez yürütmeyi durdurma kararı alınmış, fakat mahkeme kararları uygulanmamıştı. 2 yıldır devam eden eylemlerde farklı zamanlarda şirket tarafından ormana gönderilen işçiler, ağaçları kesmek isteyince yine jandarma müdahalesi ile karşılaşılmıştı. İkizköy Çevre Komitesi tarafından yapılan açıklamalarda, bugün için ormana girileceği ve ağaçların kesileceği belirtilmişti. Bu sabah jandarma gözetiminde başlatılan ağaç kesimine karşı köylüler yetkilileri yasalara uymaya çağırıyor.

İzmir’den Akbelen’e destek! “Akbelen’e dokunma”