Dezenformasyonla mücadele yasası

Yayın tarihi: 25 Ekim 2022 Salı 10:07 am - Güncelleme: 25 Ekim 2022 Salı 10:07 am

Sayıl Cengiz Gündoğdu

Dezenformasyonla Mücadele Yasası çıkınca muhalif ve sol ve kominizan şerbetli güya gazeteciler isyanları oynuyorlar. Bu isyanda çok haklılar. Çünkü bu adamların işi gücü yalan dolan. Yalan dolan yasaklanırsa zavallılar ne yapacaklar.

Bunların dili belli ve yılan dili gibi.

“Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” Bu dil insanı tarihte İttihatçılara götürüyor İttihatçılar bu dille darbe yaptılar. Şimdi bunların en çok itiraz ettiği maddeye gelelim. “Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzenini ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli bir şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.”

Ne var bunda. “Yalan söyleme ve iftira atma” diyor. Bunlar ise “biz yalan söylemeyiz. İftira etmeyiz. Korku ve panik yaratmayız.” Demiyorlar.

Ne diyorlar peki, bunları yapanları niye cezalandırıyorsunuz diyorlar. O zaman şu ortaya çıkıyor, bunlar diyor ki, “Kurbağalar nasıl bataklıkta vırak vırak diye ötüşüyorlarsa, biz de yalan söylemeden, iftira atmadan duramıyoruz. Tabiatımız bu. Bir insanın tabiatına ceza verilir mi?”

Bozum Oldular

Bunlar yalan haberlerle Kahramanmaraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta hadiselere sebep oldular. Hatta Gezi olaylarında bunların iftira ve yolanları zirve oldu.

Özgürlük diye naraları atıp, sansür diye yaygara koparanların tek derdi var. Yalan ve iftiraya devam.

Biz basın mensubu olarak bu yasalardan çok memnunuz. Artık yalan ve iftira yapamayacaklar. Şimdi şuna dikkat etmeli. Başta AB olmak üzere dışardan bir sürü eleştiri gelecektir. Çünkü başta AB olmak üzere Avrupa ve Kuzey Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri biz Türkiye’nin barış ve huzurla yaşamımızı istemezler.

Sakız Çiğnemek

Türkiye 200 yıldır seküler tecavüze karşı hayata tutunmaya çalışıyor, çünkü sekülarizm hayat dışı bir sakız çiğnemedir. Sol ayrıca toplum muhafazakarlaşıyor diye de sakız çiğniyor.

Şunu bilmemiz icap ediyor. Durmadan sakız çiğneyen bu solcu komünizm taifesinin esas amacı nedir? Evvela ceset taşıyıcı ve ölü yıkayıcı olan ateist, komünist ayyaşlar büyük bir cüretle biz muhafazakarları tahkir ediyor. Durmadan muhafazakarlara saldıranlara şunu hatırlatmak isterdim. Solcu, ateist, eşcinsel ve komünizan berduş ve ayyaşlar mazide nerdesiniz? Atide nerde olacaksınız.

Ben söyleyeyim. Pis bir çukurun içinde çırpınıp duruyorsunuz. Hiçbir sosyal çekince ve ihtimaliniz yok ve dişsiz kalmış ağzınızdan salyalar akıyor.

Vessalam.