Devlet Bahçeli’den Muharrem İnce’ye: En kısa sürede görüşelim

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2022 Cumartesi 9:12 am - Güncelleme: 14 Mayıs 2022 Cumartesi 9:12 am

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kendisini telefonla aradığını ve “En kısa sürede görüşelim” dediğini aktardı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, part heyeti ile birlikte DSP Genel Merkezi’ne ziyarettte bulunarak Genel Başkan Önder Aksakal ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

İnce, daha sonra yaptığı açıklamada, gıda, tarım ve hayvansal üretimle ilgili çok ciddi sıkıntılar olduğunu dile getirdi. Suyla, gıda güvenliğiyle, bitkisel ve hayvansal üretimle ilgili bir rapor hazırladıklarını bildiren İnce, “100 maddelik bir rapor. Bu raporu bütün siyasi partilere anlatmak istediğimizi söyledik ve bütün siyasi parti genel başkanlarına mektup yazdık. Bugün DSP’deyiz, dosyamızı kendilerine ilettik. Kendilerinin de bu konuyla ilgili çalışmalarını aldık.” dedi.

“HANGİ SİYASİ PARTİ RANDEVU VERİRSE…”

Hangi siyasi parti randevu verirse bundan sonra da hiç siyaset yapmadan tarımı milli bir mesele olarak görerek ziyaretlerini sürdüreceklerini aktaran Muharrem İnce, şunları kaydetti:

“Bu görüşlerimizin içinde eksik olanlar, yanlış olanlar vardır. Hiçbir itirazımız yok. Başkalarının görüşleriyle birleştiğinde milletimiz için güzel sonuçlar ortaya çıkacağına inanıyoruz. Tarımı stratejik bir sektör olarak görüp, tarıma, tarıma dayalı sanayiye ve tarım turizmine destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Devlet Planlama Teşkilatının yeniden aktif hale getirilmesini düşünüyoruz. Tarımsal planlamanın 5 yıllık yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Tarım envanteri olmayan bir Türkiye, suyu, bitkisi, hayvansal üretimi envanteri olmayan bir Türkiye’nin geleceği kucaklayamayacağına inanıyoruz. Buzağı ve civciv ölümlerinin mutlaka konuşulması gerektiğini düşünüyoruz ve ithalatın bir çözüm olmadığını, ithalatın çiftçiye karşı bir sopa olarak kullanılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Kendi kendine yeten bir Türkiye’yi kurmak mümkündür, biz bereketli toprakların fakir çocukları olmak istemiyoruz.”

BAHÇELİ’DEN SÜRPRİZ TELEFON

İnce kendisine sorulan bir soru üzerine tüm partilerden randevu talep ettiğini söyleyerek, “Gelecek Partisi randevu verdi onlara gideceğiz, Sayın Bahçeli telefonla aradı, ‘en kısa sürede görüşelim’ dedi ama randevulaşmadık. Kim randevu verirse kimseyi ayırt etmeden gideceğimizi belirtmek isterim” dedi.

Muharrem İnce: Nas’a en fazla karşı gelen kişi Erdoğan’dır