Bahçeli: İmamoğlu’nun görevden alınması şart

Yayın tarihi: 4 Ocak 2022 Salı 10:48 am - Güncelleme: 4 Ocak 2022 Salı 12:38 pm

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. MHP lideri konuşmasında İBB’ye alınan çalışanların terör örgütleriyle bağlantılı olduğu iddialarına da değinerek, “İBB Başkanı her durumda sorumludur. Suç sabit görülürse İBB Başkanı bir saniye bile olsa makamını işgal edemez, etmemelidir” dedi.

 

Bahçeli partisinin grup toplantısında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in kuran kursları hakkında söylediklerini hedef aldı. Bahçeli, Özel için sefil ifadesini kullanarak, “Milli ve manevi değerlerimize kim sataşıyorsa, kimler böyle bir yanlışa düşüyorsa davacıyız. Ağzının dikişleri patlamış CHP grup başkanvekili Kuran kursları için orta çağ zihniyeti demek suretiyle ucuz, köhne ve dindışı bir söylemde bulunmuştur. Bunun Müslüman Türk devletine karşı söylemiştir. Ya Orta Çağı bilmiyor ya da Kuran’dan habersiz. Namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmazmış. İmam nasip işidir, inanıp inanmamak herkesin kendi bileceği bir şeydir ancak dinimize laf söyletmeyiz imanımıza söz ettirmeyiz, kitabımıza Orta Çağ diyen zihniyetin de yanına bırakmayız” dedi

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle: 

PKK’nın HDP’nin sureti kesinlikle kapatılmalıdır. HDP demokrasinin yüz karasıdır. HDP, Türkiye’ye çevrilmiş kanlı silahtır. HDP ile iş birliği yapan bölücülük ortağıdır. İBB konusunda da  pazarlık yapılmamalıdır. Teröre hizmet eden sözde milletvekillerinin mahkemenin önüne çıkartılmalıdır. Eğer yapmazsak teslim olmamızı isterler mezarlarımızı talan ederler. İBB başkanlığında işe alınan çok sayıda kişiden 557’sinin terör örgütleriyle irtibatlı olduklarına dair iddianın üzerine gidilmesi bir hukuk gerçeğidir. Bundan rahatsızlık duyanlar, utanmaz yüzleriyle Türkiye’nin karşı cephesi, Türk milletinin kripto hasımlarıdır.

Bahçeli’den ‘asgari ücret’ yorumu: Yüreklere su serpmiştir

“SUÇ SABİT GÖRÜLÜRSE İBB BAŞKANI BİR SANİYE BİLE OLSA MAKAMINI İŞGAL EDEMEZ”

Belediye Başkanı kimlerin işe alınıp alınmayacağını sormamış mıdır? Hiç haberi yoksa daha tehlikelidir, o zaman da katmerli suçludur. İBB Başkanı her durumda sorumludur. Suç sabit görülürse İBB Başkanı bir saniye bile olsa makamını işgal edemez, etmemelidir. Sayın Erdoğan okuduğu bir şiir yüzünden büyük haksızlıklara uğramış ve görevden alınmıştı. Peki mevcut Büyükşehir Belediye başkanı şiir mi okudu? Hayır. Terör örgütleriyle bağlantılı olanların işe alınması konusunda soruşturulması maksadında tecrübeli müfettişler görevlendirildi. Ne var bunda? Mağduriyet bunun neresindedir? İBB’de suç işlenmiş ise bunun birinci derecede sorumlusu bal gibi de, buz gibi de belediye başkanı olan zattır.

BAHÇELİ’DEN ŞAMİL TAYYAR’A: ÇÜRÜK YUMURTA

“Belediyeye terörist almanın neresi milli iradenin hükmüdür” diyen Bahçeli, AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar’ın, “İmamoğlu’nun görevden alınması, hiç hak etmediği pâye olur. 20 yıllık emeklerimize, bu güzel ülkenin geleceğine yazık olur. Lafım, ortaya. İsteyen istediği payı alır” sözlerine, “Lafı ortaya attım isteyen istediğini üstüne alsın diyen çürük yumurta” sözleriyle tepki gösterdi.

“SULU GÖZLÜ SİYASETÇİ, SİYASETE DEVAM ETMEK İÇİN CHP’DE YER Mİ YAPIYORSUN?”

Bahçeli, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın, “Bu şekliyle giderse, Ekrem Bey önümüzdeki seçim İstanbul’a belediye başkanı olmak isterse hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan, emin olun yüzde 50’nin üstünde gelir” sözlerine de, “Özel teşebbüsten dolayı endişeli olduğunu söyleyen, sürecin İmamoğlu’nun adaylığını yükselttiğini söyleyen sulu gözlü siyasetçi sana soruyorum, siyasete devam etmek için CHP’de yer mi yapıyorsun? Kaybettiğin itibarını Halk TV’de mi arıyorsun?” diyerek sert çıktı.

BAHÇELİ’DEN KURTULMUŞ’A: SENİN VARMAK İSTEDİĞİN YER NERESİ?

Bahçeli, açıklamasında AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’u da hedef aldı. İBB’ye yönelik teftiş konusunda, “Burada çalışanlar içerisinde terörle ilgili isimler varsa ortaya çıkarmak hükümetin vazifesidir tabii ki. Bunu bir teftiş mekanizmasını kullanarak, tek tek her bir dosya ile ilgili incelemelerle karara varacak. Tekraren söylüyorum bu İBB Başkanı’yla ilgili bir mesele değildir. Türkiye terörle mücadele ediyorsa dağda, şehirde ve aynı şekilde kamu kurum ve kuruluşlarda da bu mücadeleyi yapar. TSK’da, Emniyet’te bazı FETÖ artıklarıyla ilgili soruşturmalar yürütülüyor, kimse ‘nereden çıktı bu soruşturma’ demiyor. Mücadeleyi sürekli yaparsınız.” ifadelerini kullanan Kurtulmuş’a da tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi:

“Bununla iktifa etmeyip, “TSK’nın içerisinde bazı FETÖ’cülere karşı operasyon yapılması hükümetin TSK’ya tavrını mı ortaya koyar” sorusuyla teftiş sürecini baltalamak isteyen, dönemin Genelkurmay Başkanı’nı, bugünün Milli Savunma Bakanı’nı töhmet altında bırakan saygıdeğer siyasetçi, senin varmak istediğin yer neresi, yapmak istediğin nedir?”

“EKONOMİ KADER DEĞİL”

2021 yılında doğal afetler peş peşe yaşandı. Ormanlarımız yandı, sel ve heyelanlar pek çok ilimize karabasan gibi çöktü. 2022 yılında aynı felaketlerin bir daha tekerrür etmemesini niyaz ediyorum. Yaralarımız sarılmış, zarar ve ziyanlar telafi edilmiştir. Ekonomik operasyonlara karşı milletimizle aynı çizgideyiz, devletimizle aynı mevzideyiz, hükümetimizle aynı siperdeyiz. 20 Aralık tedbirleri vasıtasıyla döviz kurlarındaki düşüşlerin fiyatlarda indirime gidilmesi adil ve ahlaki bir beklentidir. Hayat pahalılığı kaderimiz değildir. Memurlarımıza toplamda yüzde 30.5 oranında zam yapılması, hiçbir emeklimizin 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak olması memnuniyet vericidir, kriz tellallarını ters köşeye yatırmıştır.