Bursaspor-Amedspor maçında saha karıştı! Tribünlerden yabancı madde yağdı

Yayın tarihi: 5 Mart 2023 Pazar 2:00 pm - Güncelleme: 5 Mart 2023 Pazar 9:25 pm

Bursaspor-Amedspor maçında saha karıştı. Maç öncesinde Amedspor kafilesinin kaldığı otelde sloganlar eşliğinde havai fişek atılırken, maç sırasında da sahaya yabancı madde yağdı.

Türkiye, günlerde 45 bin kişinin vefat ettiği deprem felaketinin yararlarını sarmaya çalışırken Bursa-Amedspor maçında futbola yakışmayan görüntüler ortaya çıktı.

Amedspor, bugün saat 14.00’teki Bursaspor maçı için kente dün giriş yaptı. Takım, Twitter hesabından gece saat 02.45’te kaldıkları otelin önünde gelen bir grubun sloganlar eşliğinde havai fişek attığını duyurdu. Amedspor, maç öncesi idman için sahaya çıktıklarında bir grubun inip oyunculara saldırdığı anların görüntüsünü de paylaştı.

Amedspor, Twitter hesabından büyük harflerle ‘Korkmuyoruz’ notu ile teknik ekibin olduğu bir fotoğraf paylaştı.

İLK MAÇTA DA OLAYLAR YAŞANDI

Öte yandan Diyarbakır’da oynanan Amedspor-Bursaspor maçında da yeşil beyazlı ekibe yabancı maddeler atılmıştı. Yaşanan olayların ardından Bursaspor futbolcuları ve teknik ekip çok sayıda çevik kuvvetin koruması eşliğinde sahadan ayrılmıştı.

 

SOYLU’DAN AÇIKLAMA: ZAFİYET OLUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye tarihinde kara leke olan ‘Beyaz Toros’ ve faili meçhul cinayetler ile anılan ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın görselleri açılması hakkında açıklama yaptı. Görselleri stada sokulmasına izin veren kamu görevlilerinin açığa alındığını bildiren Soylu şunları dile getirdi:

“Bursa’daki futbol müsabakasında,
futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz.

Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır.”

 

MAÇ BİTİMİ AMEDSPOR SOYUNMA ODASINDA ARBEDE

Bursaspor’un karşılaşmayı 2-1 yendiği maçın ardından Amedspor’un soyunma odasında arbede çıktı. Takım, bir oyuncularının yaralandığını belirterek şu paylaşımı yaptı:

Maç sonunda soyunma odası koridorlarında Bursaspor Özel Güvenlik Amiri, Kulüp Güvenlik Sorumlusu, kulüp personelleri ve emniyet görevlileri tarafından futbolcularımıza fiziki saldırı gerçekleşti.

Saldırı anlarından kayıt alınabilen görüntüler.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Maçta yaşanan olayın ardından Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bugünkü maçta yaşanan olaylarla ilgili olarak; sorumlu kamu görevlisi (3) güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırılmış ve haklarında soruşturma başlatılmıştır.

Pankart açma olayına karışan ilgililer hakkında teşhis, tespit ve yakalama çalışması ile maç sonunda soyunma odasında gerçekleşen darp olayına ilişkin ise sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde adli işlem başlatılmıştır.

Bu kapsamda şu ana kadar 7 kişi gözaltında alınmıştır.