Devasa bütçeli AKP’li belediye 280 milyon liralık mülk satacak

Yayın tarihi: 19 Haziran 2022 Pazar 9:29 am - Güncelleme: 19 Haziran 2022 Pazar 9:29 am

1 milyar 100 milyon lira bütçeli AKP’li Üsküdar Belediyesi, ek bütçe oluşturdu. Belediye, ek bütçe için 280 milyon liralık mülk satacak. CHP’li Aziz Yağmur, “Üsküdar’ın varlıkları çarçur ediliyor” ifadelerini kullandı.

AKP’li Üsküdar Belediyesi, Haziran ayı Belediye Meclisi oturumunda, ek bütçe teklifi sundu. 2022 bütçesi 1 milyar 100 milyon lira olan AKP’li belediye, bütçeyi 1 milyar 600 milyon liraya yükseltecek. Ek bütçenin bu yıl 220 milyon liralık bina ve 60 milyon lira değerinde arsa satışından karşılanacağı belirtildi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; CHP’li ve İYİ Partili Meclis Grubu’nun ret oyu kullandığı ek bütçe teklifi AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

“ÇARÇUR EDİLİYOR”

CHP Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Aziz Yağmur, ek bütçe teklifine tepki gösterdi. CHP’li Yağmur konuşmasında, “220 milyon TL değerinde bina ve 60 milyon TL değerinde de arsa satacaksınız. Her zaman yaptığınız gibi, öyle tahmin ediyoruz ki 2024 yılında kadar gayrimenkul bırakmayacaksınız. Böyle giderse Üsküdar halkının geleceği olan gençlere hiçbir şey bırakmayacaksınız. Bu ek bütçenin gereksiz olduğunu düşünüyoruz. Bütçe yapmayı bilmiyorsunuz ve daha Haziran ayında yapılan bütçe bitti. Demek ki yönetemiyorsunuz. Üsküdar’ın varlıkları çarçur ediliyor ve bu bütçeyi gereksiz buluyoruz” ifadelerini kullandı.

“NE HİZMET YAPACAĞI BELLİ DEĞİL”

Üsküdar Belediye Meclisi’nin CHP’li Meclis Üyesi Ayça Betül Kını Mete ise BirGün’e yaptığı açıklamada, İstanbul’daki belediyeler arasında bütçesi en büyük ikinci belediyenin Üsküdar Belediyesi olduğunu açıkladı. CHP’li Mete sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üsküdar ilçesinin nüfusu Esenyurt’un yarısı kadar ama bütçesi Esenyurt Belediyesi’nden daha fazla. Yani bütçeyle tam 220 milyon TL’lik gayrimenkul satışı yapılacak ve ayrıca arsa satışları da yapılacak. Bu bütçenin nereye harcanacağını da belli değil. Sorduğumuzda sözlü olarak ‘kentsel dönüşüm için harcayacağız’ diyorlar. Bu da havada kalan ve muallak bir açıklama. 1 milyar 600 milyon TL bütçe ile Üsküdar Belediyesi’nin ne hizmet yapacağı belli değil.”

Bozkurt: Erdoğan ekonomiden bahseden vekillere ‘sizin gibi düşünmüyorum’ dedi