DEVA’lı İdris Şahin’den Nevşin Mengü’ye suçlama! “Allah’a havale ediyorum”

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2023 Pazar 1:04 am - Güncelleme: 9 Temmuz 2023 Pazar 1:04 am

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Gazeteci Nevşin Mengü’nün YouTube kanalına verdiği röportajında, cümlelerinin çarpıtıldığını ve atılan başlıktaki ifadenin doğru olmadığını savunarak, “Nevşin atmış başlığı, o atmadı diğer arkadaşı attıysa ikisini de Allah’a havale ediyorum” dedi.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, TELE1’de Gazeteci Zeynel Lüle’nin sunduğu ‘Gerçeğin İzinde’ programına konuk oldu.

Programda, gündeme dair konuşan Şahin, geçtiğimiz hafta Nevşin Mengü’nün YouTube kanalına verdiği röportaja ilişkin de açıklama yaptı. Cümlelerinin bağlamından koparıldığını ve kullandığı ifadelerin çarpıtılarak başlığa çekildiğini savunan Şahin, Mengü’ye tepki gösterdi.

Şahin, “Nevşin atmış başlığı, o atmadı diğer arkadaşı attıysa da ikisini de Allah’a havale ediyorum” dedi.

Şahin şunları söyledi:

“Nevşin’e bu manşet atılır atılmaz yazdım. Keşke yaptığımız röportajın tamamını yayınlama fırsatı verseydiniz, acaba bu başlık çıkarmıydı…

Biz DEVA Partisi olarak ülkeyi yönetme motivasyonundaydık. Bize 15 değil 30 tane de milletvekili verseydiniz hiçbir şey ifade etmez. Çünkü bizim bütün arzumuz Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması ve Ali Babacan’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmasaydı. Bunun dışında başarı hikayesi diye ifade edilmesi bizim için hiçbir anlam ifade etmez. Arkadaşınız sizinle bir yayın yapabilir mi dedi. Ben Nevşin’i çok severim görüşüyoruz da. Buradan bu başlık mı çıkar dedim.

Şu haberi gören ‘İdris Beyi biz çaplı adam zannediyorduk’ der. Bizi izleyenler ‘Makul konuşan İdris Bey bu açıklamayı nasıl yapmış’ diyebilir. Biz daima gerçekleri ifade etmek gibi bir mecburiyet içerisindeyiz. Nevşin atmış manşeti. O atmadı diğer arkadaşı attıysa ikisini de Allah’a havale ediyorum.”

NE OLMUŞTU?

Şahin’in, geçtiğimiz hafta Nevşin Mengü’nün YouTube kanalına verdiği 16 dakikalık röportaj “İdris Şahin: CHP ile iş birliğinde Deva Partisi olarak biz de karşılığını alamadık” başlığıyla yayınlandı. Şahin’in açıklaması CHP’li seçmenin tepkisine neden olurken, söz konusu ifadeleri yandaş medya da haberleştirdi.

Söz konusu röportajda İdris Şahin şunları söyledi:

“DEVA Partisi’nin parlamentoya giren milletvekillerinin hak etmeden CHP’nin kontenjanından ve onların hakkını alarak girdiği noktasında bir kısım değerlendirmeler var. Biz DEVA Partisi olarak buna itiraz ediyoruz ve kabul etmiyoruz.

DEVA Partisi’nin yaptırmış olduğu sağlıklı anketlerde de bizim durumumuz son derece belirgin. Dolayısıyla bu bir iş birliğiydi ve bu iş birliğinde DEVA Partisi olarak biz de beklediklerimizin tam manasıyla karşılığını alamadık. Velev ki on beş milletvekiline girdiniz parlamentoya. Bizim için hiçbir kıymeti yok. Bunu özellikle ifade edeyim. Çünkü bizim bütün motivasyonumuz iktidar değişikliğine yönelikti ve Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun olması noktasında bütün motivasyonumuzu ortaya koymuştuk.

3,5 yıllık emeğimizle kendi amblemimizin dışında CHP listelerinden seçimlere girmemizin tek nedeni yarın olası bir seçim kaybı halinde ‘Bu DEVA’nın yüzünden oldu, birlikte seçime girmediler. O yüzden cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de arzu ettiğimiz sonucu alamadık’ diyecek olanlara karşı bir cevap niteliğindeydi.

Ve amblemimizi, partimizi bir tarafa koyduk. Bu seçimlere girdik. Bizim genel başkanımız da Kemal Bey gibi şu anda hem parlamento dışında kaldı hem de cumhurbaşkanı yardımcısı olmadı.

Dolayısıyla bazı iş birliklerinde eğer bir değerlendirme yapılacaksa burada sağlıklı bir değerlendirme yapılmalı”

İdris Şahin’den Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına tepki! “Gözaltına bile gerek yok”