DEVA Partisi’nin doktor adayının ‘çocuk’ vaadi: Gerekirse kendim yapacağım

Yayın tarihi: 26 Şubat 2024 Pazartesi 5:14 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi 5:14 pm

DEVA Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Embriyoloji Uzmanı Prof. Dr. Cenap Ekinci çocuk sahibi olamayan ailelere vaadi gündem oldu.

DEVA Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Cenap Ekinci, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Yerel seçimlerin yanı sıra, genel seçimlere hazırlık yaptığını söyleyen Ekinci, erken bir seçimin gidileceğini öngördüklerini ifade etti.

Amida Haber’de yer alan habere göre Ekinci seçilmesi durumunda hayata geçireceği 41 projesinin olduğunu belirtti. Projeler içerisinde Aile Tanıma ve Hizmet Sistemi kartı da olduğuna dikkat çeken Ekinci şunları söyledi: “Belediyelerde iştirakçi şirket yok. Mesela bir sağlık A.Ş yok, kültür A.Ş yok Konut A.Ş. yok, hiçbiri yok. Siz bazı şeyleri içtihatçı şirketler üzerinden götüreceğiz. Böylece sorunları halledeceğiz.”

‘KÜRT OPERA DAİRE BAŞKANLIĞI KURACAĞIZ’

Kültür A.Ş bünyesinde, Kürt bir Opera Daire Başkanlığı kurmayı düşündüklerini söyleyen Ekinci “Ceziri’nin, Feqiyê Teyran’ın, belki de Ahmet Arif’in eserlerini opera haline dönüştürmek istiyoruz. Kürt operasının olması Kürt tiyatrosunun olması ve bunun belediye bünyesinde olmasını Tasvip ediyoruz. Biz göreve gelirsek de bunu İlk yapacağımız işlerden olacak. Bir de Kürtçe yayın yapacak Zazaca yayın yapacağım. Süryanice Ermenice yayın yapacağım bir belediye radyo televizyon A.Ş şirketini kurmak istiyoruz” dedi.

‘ÇOCUK’ VAADİ: GEREKİRSE KENDİM YAPACAĞIM

Embriyoloji ve Histoloji Uzmanı olan Cenap Ekinci, çocuk sahibi olmayan aileler için de projesini şöyle açıkladı: “Ben Embriyoloji uzmanıyım. Bu benim en önemli projelerinden biri. Çok büyük maliyetlere gerek yok. Gerekirse kendim yapacağım. Çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan bütün ailelerin çocuk sahibi olmasını sağlayacağım.” (AMİDA HABER)

Kaynak: TELE1