DEVA Partisi’nden iktidar medyasına ayçiçek yağlı gönderme! Gazete hazırladılar

Yayın tarihi: 8 Mart 2022 Salı 8:12 am - Güncelleme: 8 Mart 2022 Salı 8:15 am

DEVA Partisi ekonomide güncel sorunları ele alan mizahi bir gazete yayımladı, iktidar medyasına göndermede bulundu.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, sosyal medya hesabında “Gazeteniz Yeni Başak’tan hayatta kalma rehberi” notuyla, güncel ekonomik sorunları ele alan mizahi bir gazete yayımladı. Manşette “İşte Survivor Seti’nde hayatta kalma rehberi” yazısı ve bir teneke ayçiçeği yağının fotoğrafı yer aldı.

DEVA Partisi sosyal medya hesabından “Gazeteniz Yeni Başak’tan hayatta kalma rehberi” mesajıyla bir gazete sayfası görünümüne yer verildi. “Yeni Başak” isimli haftalık bir gazetenin fiyatı kısmında “değersizdir” yazması dikkat çekti.

Paylaşılan gazetenin manşetinde bir teneke ayçiçeği yağı fotoğrafı da yer aldı. Yazıda, “Gün geçtikçe zenginleşen Türkiye’de ağzının tadını bilen vatandaş birbirinden lezzetli yağları satın almak için uzun kuyruklar oluşturdu” denilerek, yandaş basın kuruluşlarının yaklaşımı mizahi bir dille eleştirildi.

‘Gazetede’ ayrıca AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı ile birlikte “Beştepe’nin elektrik faturası”, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin fotoğrafının bulunduğu “Hiçbir çözüm önermeden siyaset yapmanın sırları” başlıklı haberlere de yer verildi. Söz konusu gazete görselinde Doğu Perinçek’in fotoğrafına da “Çin-Rusya arası lezzet durakları” başlıklı yazı ile birlikte yer verildi.

İzmir TMO’da yağ kuyruğu: Ekonomi teröristliğidir bu

Yandaş medyadan ‘Evde ayçiçek yağı yapma’ tarifi