Dev zam faturalara yansımaya başladı! Yurttaş dertli

Yayın tarihi: 14 Ocak 2022 Cuma 12:52 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 12:55 pm

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 1 Ocak itibaren geçerli olduğunu açıkladığı ‘kademeli tarife’ uygulaması faturalara çok büyük zam olarak yansıdı. Yeni uygulama, vatandaşın cebindeki parayı da eritti. Yetim aylığı ile geçindiğini belirten bir yurttaş, “1481 lira faturam geldi. Ne yiyeceğim, ne içeceğim” diyerek isyan etti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 1 Ocak itibaren geçerli olduğunu açıkladığı ‘kademeli tarife’ uygulaması faturalara çok büyük zam olarak yansıdı. Yeni uygulamayla aylık 150 kWh (kilowatsaat) olan tüketimde kWh başına fiyatın 1,37 TL, 150 kWh üstü için ise 2,06 TL olacağı açıklanırken, İzmir’in yoksul bölgelerinden Karabağlar’ın Özgür Mahallesi’ndeki yurttaşlar, yeni gelen ocak ayı faturalarıyla büyük şok yaşadı.

Yetim aylığı ile geçindiğini belirten bir yurttaş, “1481 lira faturam geldi. Ne yiyeceğim, ne içeceğim. Bize çay kaşığıyla verdiler, kepçeyle geri aldılar” dedi. Önceki ay 294 lira gelen faturasının bu ay 1161 liraya yükseldiğini belirten emekli bir yurttaş, “Maaşımın yarısından fazlası gitti. Bu kadar vicdansızlık olmaz” derken, bir başka mahalle sakini ise, “Ev işlerine giderek ekmek paramı kazanıyorum. Bir haftadır buzdolabını çalıştırmıyorum. Torunlarım soğuk evde yaşıyor. Bu zamları geri çeksinler” diye konuştu.

Ev sahibi dehşeti! Kirayı 4 bin liraya çıkarmayan kiracının evine baltayla girdi