Derya Yanık’tan İsmailağa Cemaati açıklaması

Yayın tarihi: 15 Aralık 2022 Perşembe 6:37 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2022 Perşembe 6:37 pm

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, İsmailağa Cemaati’nde yaşanan çocuk istismarı davası hakkında, “Biz tarafların kimliği ile uğraşmayız. Tarikatmiş, cemaatmiş, şahısmış buralara bakmayız” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşındayken 29 yaşındaki Müridi Kadir İstekli ile “evlendirilerek” cinsel istismara maruz bırakılması konusundaki dava hakkında konuştu.

Derya Yanık, davanın taraflarıyla ilgilenmediklerini, mağduru koruduklarını söyledi.

Yanık, “Biz tarafların kimliği ile uğraşmayız. Tarikatmiş, cemaatmiş, şahısmış buralara bakmayız. Bizim için korunacak değer çocuksa çocuktur. Şiddet mağduruysa mağdurdur onu alır koruruz. Nitekim bunu yapmışız. Dolayısıyla hiç kimseye hiçbir ayrıcalığımız yoktur.Hiç kimseye hiçbir borcumuz yoktur. Bizim borcumuz milletimizedir, milletimizin mağdurlarınadır ve bu borcu da yerine getirebilmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Konunun haber olarak kamuoyuna yansımasından sonra 2020 yılından beri haberdar olduklarını söylemiş olan Derya Yanık, “Dava bize ihbar edildiği andan itibaren müdahil olarak hukuki anlamda daha önce sosyal hizmet desteği olarak sürdürdüğümüz sorumluluğumuzu şimdi hukuki destek olarak da sürdürüyoruz. Dosyaya ibraz ettiğimiz taleplerimiz çerçevesinde hem sanıkların tutuklu yargılanması noktasında hem de duruşmanın öne alınması noktasında ki taleplerimiz sayın mahkeme tarafından da kabul edildi ve karşılık gördü. Dolayısı ile bunları bir kez daha bu konudaki duruşumuzu kararlılıkla ifade etmek bakımından konunun paydaşları ile birlikte ifade etmenin önemine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

6 yaşındaki çocuğa istismar davası! Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı