Derbi öncesi Fenerbahçe’de iki kayıp! Fred, Süper Kupa’da oynayabilecek mi?

Yayın tarihi: 21 Aralık 2023 Perşembe 10:36 am - Güncelleme: 21 Aralık 2023 Perşembe 10:36 am

Kayserispor ile oynanan Süper Lig maçında Fenerbahçe‘de, Fred ve Mert Hakan Yandaş kırmızı kart görmesiyle Galatasaray derbisinde cezalı duruma düştü. Peki direkt kırmızı kart gören Fred derbi sonrası Suudi Arabistan’daki Süper Kupa’da oynayabilecek mi? İşte ayrıntılar…

Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Kayserispor’u 4-3 mağlup etti. Sarı-lacivertliler Cengiz Ünder ve Batshuayi’nin golleriyle 3 puanı hanesine yazdırarak liderliğini sürdürdü. Müsabakanın uzatma dakikalarında hakeme itirazda bulunan Fred, sarı kart gördü. Hakem Zorbay Küçük ile konuşmasını sürdüren Fred bu kez doğrudan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

2 OYUNCU GALATASARAY DERBİSİNDE YOK

Ev sahibinde Gökhan Sazdağı’nın 90+10. dakikada kullandığı serbest vuruşta top üstten dışarı giderken, hakem Küçük, Mert Hakan Yandaş’a ikinci sarı kartını gösterdi ve kırmızı kartla saha dışına gönderdi. Böylece Fred’in ardından Mert Hakan Yandaş da Galatasaray derbisinde cezalı duruma düştü. Müsabakayı 4-3 kazanan Fenerbahçe, puanını 43’e yükseltti.

FRED, SÜPER KUPA’DA OYNAYABİLECEK Mİ?

Galatasaray ile 24 Aralık Pazar günü oynanacak Süper Lig derbisinde Brezilyalı yıldız forma giyemeyecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Talimatı’na göre Fred’e 4 maç ve üzeri ceza verilirse Brezilyalı oyuncu Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçında da forma giyemeyecek. Tecrübeli oyuncuya 4 maçtan az ceza verilirse Fred, cezasını Süper Lig maçlarında çekecek.

KURALLAR NE DİYOR?

(6) Profesyonel lig ve kupa müsabakalarındaki ihlalleri nedeniyle dört müsabakaya kadar müsabakadan men ile cezalandırılan futbolcuların ve görevlilerin cezası, ilgili resmi müsabaka kategorisi dikkate alınarak kendi kategorisinde infaz edilir. Bu futbolcular ve görevliler ceza aldıkları kategori dışındaki resmi müsabakalarda oynayabilirler ve görev alabilirler.

(7) Profesyonel lig ve kupa müsabakalarındaki ihlalleri nedeniyle dört ve üzeri müsabakadan men cezası ile cezalandırılan futbolcuların ve görevlilerin cezası, kategori ayrımı yapılmadan müteakip profesyonel lig ve kupa müsabakalarında infaz edilir. Bu futbolcular ve görevliler, cezalarının infazı tamamlanana kadar hiçbir resmi müsabakalarda oynayamazlar veya görev alamazlar.

Kayseri’de gol düellosunun kazananı Fenerbahçe! Galatasaray maçı öncesi iki kırmızı kart

Galatasaray derbi öncesi hata yapmadı! Kerem’in golüyle 3 puan geldi

Kaynak: TELE1