Depremzedelerin barınma sorunu sürüyor! “Kira destekleri yüksek enflasyon karşısında pul oldu”

Yayın tarihi: 5 Ekim 2023 Perşembe 6:35 pm - Güncelleme: 5 Ekim 2023 Perşembe 6:35 pm

Depremzedelerin barınma sorunu Meclis’e taşındı. CHP’li Abdurrahman Tutdere, “Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın özellikle kiracıların hâli perişan, milletin canı yanıyor. Kira destekleri yüksek enflasyon karşısında pul oldu” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası depremzedelerin barınma sorunu sürüyor. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda bugün yerinden söz alarak depremzedelerin sorularına değindi.

Tutdere şunları söyledi:

“Depremin üzerinden sekiz ay geçti, deprem bölgelerinde barınma sorunu çözülemedi, sorun aynen devam ediyor. Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın özellikle kiracıların hâli perişan, milletin canı yanıyor. Kiracılar ev bulamadıkları gibi kendilerine konteyner verilmiyor, verilen kira destekleri de yüksek enflasyon karşısında pul oldu. Şu anda deprem bölgesinde okul dönüşü çocuklarını parklarda bekleyen annelerimiz var. Bu tablo hepimizin vicdanını kanatıyor, toplumun vicdanını kanatıyor. Buradan Cumhurbaşkanına, İçişleri Bakanına ve Hükûmete çağrı yapıyorum: Sizin de vicdanınız kanamıyor mı? Kiracıların sorunlarını bir an evvel çözün, kira desteğini artırın, artık bu zulme son verin diyorum”

Veli Ağbaba’dan depremzedelere işsizlik maaşı çağrısı