Depremzedeler gece yarısı sokağa atıldı iddiası

Yayın tarihi: 6 Kasım 2023 Pazartesi 6:12 am - Güncelleme: 6 Kasım 2023 Pazartesi 6:18 am

İzmir depreminin ardından Bayraklı’da kurulan geçici konaklama merkezine yerleştirilen ve 30 Eylül’e kadar tahliye edilmesi istenen depremzede aileler gece geç saatlerde sokağa atıldığı iddia edildi.

Üç yıl önce İzmir’de meydana gelen 6,9’luk deprem sonrası 100’e yakın aile Bayraklı’daki geçici konaklama merkezine yerleştirilmişti. Aileleri söz konusu merkeze İzmir Valiliği ve AFAD yerleştirdi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre; 30 Eylül itibarıyla konteynerleri boşaltmayan depremzedelere tahliye için verilen süre dolunca 20 gün önce konteyner kentin elektrikleri kesildi. Geçen hafta ise AFAD, yetkileri olmadığı halde merkezin su vanalarını keserek aileleri hem elektriksiz hem susuz bıraktı.

DIŞARI ATILDILAR İDDİASI

AFAD’ın bu kez de barınma merkezinden dışarı çıkan biri engelli üç ailenin konteynerine girerek eşyalarını dışarı attığı iddia edildi. Ailelere de tekrar giremeyeceklerini ve AFAD’ın sistemden kayıtlarını sildiği söylendiği iddia edildi. Dışarı atıldığı iddia edilen aileler tanıklarının yanlarına gittiği söylendi.

6 bin depremzedenin yaşadığı konteyner kentin yakınında asbest krizi!