Depremzede çiftçi hasarlı binalardan eşya çıkartıyor: Çocuklarıma ekmek almak zorundayım

Yayın tarihi: 13 Mart 2023 Pazartesi 12:20 pm - Güncelleme: 13 Mart 2023 Pazartesi 12:20 pm

Depremzede Çiftçi Feyyaz Çoban, hasarlı binalardan eşya çıkardığını belirterek “Çocuklara ekmek almak zorundayım. İnşaata da çıkacağım, tarla işine de gideceğim” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 6 Şubat tarihli depremlerden büyük ölçüde etkilendikten sonra 20 Şubat tarihinde 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssü olan Hatay’da bir buçuk çuvallık yem yardımının yetersiz olduğunu vurgulayan depremzede Çiftçi Feyyaz Çoban çocuklarına ekmek alabilmek için hasarlı binalardan eşya taşıdığını söyledi.

ANKA’nın haberine göre parası kalmadığı için 300 liraya enkazdan eşya taşımaya gittiğini vurgulayan Çoban hem hayvanlarına yem alabilmek hem de çocuklarının rızkı için enkaza girdiğini belirterek, “Biz, çocuklarla zar zor geçinebiliyoruz. Yevmiyeye gidiyorum inşaatlara. Bu enkazda kalan binalardan çamaşır makinası, buzdolabı çıkarıyoruz. Bizim de sosyal güvencemiz yok, hayatımız yok. 6-7’nci kata çıkıyoruz. Allah kimsenin başına vermesin, kimseyi bu duruma düşürmesin, bu duruma sokmasın. Gerçekten zor bir durum, zor” diye konuştu.

“ONLARA EKMEK ALMAK ZORUNDAYIM”

Hasarlı binaya girdiğinde çocuklarını düşündüğünü söyleyen Çoban, “Onlara ekmek almak zorundayım. İnşaata da çıkacağım, tarla işine de gideceğim. Yok, bizim burada şu anda işçilik durmuş, bitmiş durumda. Yem pahalı, yem alacak paramız yok. Hayvanlarımızın bir kısmı öldü. Ben, inşaat işine gidiyorum bu durumda. Korkuyoruz, korkmuyoruz değil. Allah’a tevekkül edip çıkıyoruz. Ben, gidip çocuklarımın rızkını arayacağım. Ben, gidip 6’ncı kattan gidip beyaz eşya çıkarıyorum. Biz, bunları kurtarmaya çalışıyoruz. Ölümü göze alıyoruz, o şekil” dedi.

Ağır hasarlı olduğu tespit edilen bina önüne pazar kuruldu!