Depremzede Akşlener’i görünce sesi titredi! “25 kişi çadırda yatıyoruz”

Yayın tarihi: 13 Şubat 2023 Pazartesi 3:17 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2023 Pazartesi 3:17 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Malatya’da depremzedeleri ziyaret etti. Bir depremzede, yaşadıkları sorunları Akşener’e anlatırken “25 kişi bir çadırda yatıyoruz. Binlerce çadıra ihtiyacımız var. Acil 60-70 tane ihtiyacımız var” dedi.

Meral Akşener’in Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere ziyaretleri bugün de sürdürüyor. Akşener, bugün de Malatya’da depremzedelerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Güvenlik güçlerini de ziyaret eden Akşener, polislerden kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı ve “Allah yardım etsin” dedi.

Akşener’in dinlediği bir yurttaş, “Milletin çadıra ihtiyacı var. Malatya’da bir şey yok. 25 kişi bir çadırda yatıyoruz. Binlerce çadıra ihtiyacımız var. Acil 60-70 tane ihtiyacımız var” dedi ve kentteki çadır ihtiyacına dikkat çekti.

10 ili yıkan deprem felaketinde sekizinci gün!

Akşener, yurttaşa, “Benim yapabileceğim şu an sınırlı ama bunu ilgililere ileteceğim. Biz, İYİ Parti olarak STK gibi çalışıyoruz, durumumuz budur” yanıtını verdi.

Aynı yurttaş, deprem mağdurlarının kredi borçlarına ilişkin, “Diyor ki ‘Ben faizlerini sileceğim’. Yahu yazık, bunların evi yıkılmış, anapara ödeyecek durumu mu var” diye konuştu. Başka bir yurttaş, “Benim hem dükkanım yıkılmış hem evim yıkılmış. Bir haftadır yardım işleriyle uğraşıyoruz” dedi.