Depremde iki bacağını ve annesini kaybetti, üniversite hayalinden vazgeçmedi

Yayın tarihi: 17 Haziran 2023 Cumartesi 2:39 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2023 Cumartesi 2:39 pm

Kahramanmaraş merkezli depremde iki bacağını ve annesini kaybeden 18 yaşındaki Abdurrahman Aydın, üniversite sınavına tekerlekli sandalye ile girdi.

Abdurrahman Aydın, Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay’da annesi Betül Günyaşar ile enkaz altında kaldı. Enkazdan annesi ile birlikte yaralı olarak çıkarılan Aydın’ın hastanede bacakları kesilirken, annesi ise hayatını kaybetti. Ankara’ya sevk edilen ve Hacettepe Tıp Fakültesi’ndeki tedavisinden sonra taburcu edilerek, tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdüren Aydın, hayalini kurduğu üniversiteyi kazanabilmek için bugün Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girdi.

“ANNEM İÇİN BAŞARACAĞIM”

Hayallerini gerçekleştireceğine inandığını belirten Aydın, “Annem, kendim, ülkem için başaracağım. Hayatta hiçbir şey engel değil. Tedavi sürecimden dolayı burada okula başlayamadım. Evden üniversite sınavına çalışmaya devam ettim. Test çözdüm, ders çalıştım. Hiçbir zaman yılmadım, kopmadım. Çünkü her şeyi başaracağımı biliyordum. Elektrik elektronik mühendisliği bölümünü okumak istiyorum. Başaracağımdan eminim. Annemin bu günü görmesini çok isterdim. Büyük bir mühendis olmamı çok istiyordu. Kader bizi buralara sürükledi. Annem için başaracağım” dedi.

Hataylı depremzedelere travmadan arındırma etkinliği