AKP’li Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı

Yayın tarihi: 25 Şubat 2023 Cumartesi 2:07 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2023 Cumartesi 5:30 pm

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yaptığı bütün binalar yakılan CCK İnşaat’ın sahibi AKP’li Belediye Meclis Üyesi Yunus Kaya’nın ardından, AKP’li Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın da yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Ökkeş Kavak ve Yunus Kaya tutuklandı.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Çöken binaların müteahhidi olan Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürülen Ökkeş Kavak’ın, ilk ifadesinde; deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak’a devrettiğini söylediği öğrenildi.

AKP İLE MHP’Yİ KARŞI KARŞIYA GETİREN SORUŞTURMA

AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan’ı, yakalanan Yunus Kaya’nın “hamisi” olmakla suçlamış, daha sonra suçlamalarının yer aldığı paylaşımlarını silmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hasar tespit çalışmalarına göre Gaziantep’te, Nurdağı ilçesi depremin en çok yıkıma neden olduğu ilçe olarak kayıtlara geçti. Son tespitlere göre Nurdağı’nda 1743 bina yıkıldı, 4 bin 787 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık olarak tespit edildi.

 

 

 

MHP’li vekilin işaret ettiği isim Şamil Tayyar mı?