Deprem bölgesindeki EYT’lilere ek süre

Yayın tarihi: 20 Şubat 2023 Pazartesi 9:41 am - Güncelleme: 20 Şubat 2023 Pazartesi 9:41 am

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıma uğrayan 11 ilde bulunan EYT mağdurlarına borçlanma ve ihya başvuruları 31 Ağustos’a kadar uzatıldı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden olumsuz etkilenen depremzedeler için Sosyal Güvenlik Kurumu yeni bir karar aldı.

Sabah’ta yer alan habere göre, deprem bölgesinde yaşayan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) mağdurlarına borçlanma ve ihya başvuruları için ek süre verildi. Başvuruların yanmaması ve asgari ücret artışından etkilenmemeleri için EYT’liler söz konusu borçlanmayı tebliğ tarihinden itibaren 1 ay, ihya ödemelerini de 3 ay içerisinde yapmaları gerekiyordu.

Yeni alınan kararla birlikte son ödeme tarihi 6 Şubat ve sonrası olan borçlanma ve ihya ödemeleri için son ödeme tarihi 31 Ağustos olarak dikkate alınacak ve Ödenecek tutarda artış olmayacak.1 Ocak’tan önce başvuru yapanlar brüt 6 bin 471 liralık asgari ücret üzerinden borçlanma ve ihyayı ödeyecek. 1 günlük doğum askerlik borçlanması için günlük en az 69,02, ihya için 74,41 lira verilecek.

Ev sahipleri depremzede kiracılarından devlet desteğini istedi