Deprem bölgesindeki aile hekimleri iş bırakacak!

Yayın tarihi: 18 Mart 2024 Pazartesi 4:53 pm - Güncelleme: 18 Mart 2024 Pazartesi 4:55 pm

Deprem bölgesinde görev yapan aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanları, uygun olmayan fiziki hijyen koşullarında çalıştıklarına ve ücretlerinden kesinti yapılmasına karşı çıkarak bir günlük iş bırakma kararı aldı.

Deprem bölgesinde görev yapan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları, uygun çalışma ortamı ve güvenli bina sağlanamamasına rağmen performans kesintileri ile karşı karşıya olduklarını ifade ettiler. Özellikle depremzede aile sağlığı merkezlerinde görev yapan hekimler, yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek ve haklarını savunmak amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi düzenleyeceklerini duyurdular.

Aile hekimleri isyanda: Koronavirüs ve gribi ayıracak test yok

BAKANLIK GÖZARDI ETTİ

BirGün’de yer alan habere gör Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, deprem bölgesinde çalışan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının koşullarının Bakanlık tarafından göz ardı edildiğini belirtti. Özellikle fiziki hijyenik koşulları uygun olmayan binalarda çalışan hekimlerin sorunlarının çözülmeden, performansa tabi tutulmalarını ve ücretlerinden kesinti yapılmasını akıl ve vicdan yoksunu bir tutum olarak nitelendirdi. Mengücük, ödemelerin eski olağan yaşam ve çalışma koşulları sağlanıncaya kadar süresiz olarak devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası Başkanı Dr. Ahmet Kandemir ise yaşanan sorunlara karşı çarşamba günü bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Kandemir, sonuçsuz kalan taleplerin hekim arkadaşlarının maddi açıdan zor durumda kalmasına neden olduğunu ifade etti.

Depremzede olan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının, sağlık hizmeti sunarken karşılaştıkları zorluklara dikkat çekerek, daha iyi çalışma koşulları ve haklarının korunmasını talep ediyorlar.

Kaynak: TELE1