Deniz Dalgıç Mudanya için aday adaylığını açıkladı

Yayın tarihi: 17 Aralık 2023 Pazar 4:24 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2023 Pazar 4:24 pm

Yüksek İnşaat Mühendisi Deniz Dalgıç, Mudanya Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olduğunu açıkladı.

Yüksek İnşaat Mühendisi Deniz Dalgıç, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Mudanya Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olduğunu açıkladı.

Mudanya CHP İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya Deniz Dalgıç’ı destekleyen çok sayıda Mudanyalı katıldı. Mudanya’ya vefa borcunu ödemek için bu yola çıktığını söyleyen Dalgıç, “Mudanya’nın hak ettiği yere gelmesi için, değişimi inşa etmek için bir dönüm noktasındayız ve bu fırsatı kaçırmayacağız” dedi.

Dalgıç şunları söyledi:

“Uzun süredir buradayım, işimi burada kurup tüm yatırımlarımı Mudanya’ya yaptım, çocuklarımı burada yetiştirdim. Dolayısıyla bana ve aileme sağladıkları için Mudanya’ya bir vefa borcum olduğu kesindir. Yıllardır Mudanya’da bir proje yapmayı hayal ediyordum. Aslında Mudanya’nın kendisi bir proje haline gelebilir diye düşündüm ve bir adım attım. Mudanya için çok iyi şeyler yapabiliriz. Mudanya’nın sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmak için hayallerim, projelerim, gerekli kaynaklarım ama önemlisi umudum var. Bugüne kadar biriktirdiğim tüm tecrübe ve bilgi birikimimi yaşadığım yere hizmet için kullanmak istiyorum. Belediye başkanlığı da bu hizmeti yapabilmek için en önemli görev diye düşünüyorum… Mudanya’mızın sorunlarını çözebilecek gücü ve beceriyi kendimde görüyorum. Mudanya’da bir fark yaratabiliriz. Bu düşünceyle 1960’lı yıllarda Yalova’da CHP Kadın Kolları Başkanı olan, çok genç yaşta kaybettiğimiz anneannemden aldığım bayrakla ben de yola çıkmak üzereyim.”

DENİZ DALGIÇ KİMDİR?

Deniz Dalgıç, Türkiye ve ABD’nin en prestijli üniversitelerinde eğitim görmüş, yapı sektörünün köklü kurumlarından olan aile şirketlerinde faal çalışan bir mühendis olmasının yanı sıra, kuruluşundan bu yana yoğun emek verdiği TED Bursa Koleji bünyesinde uzun yıllardır eğitim sektöründe aktif rol alıyor. Ödüllü bir sporcu olan, üniversitelerin mühendislik bölümlerinde ders veren Dalgıç, kamuoyunda özellikle çocuklara yönelik sivil toplum ve sosyal sorumluluk projeleriyle tanınıyor.

Dalgıç, 1969 İstanbul doğumlu.

Bursa Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde eğitim gördü.

Mezuniyet sonrası ABD Kaliforniya Santa Clara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde doktora yaptı.

Babasıyla birlikte yönettikleri Yonca İnşaat’ın yanı sıra kurucusu olduğu TED Bursa Koleji’nde Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi.

Evli ve iki erkek çocuk sahibi.

İyi derecede İngilizce biliyor.

Lise yıllarında gönül verdiği basketbolda profesyonelliğe üniversite eğitimi sırasında Efes Pilsen’de adım attı, pek çok başarı, madalya ve şampiyonluklar kazandı. Halen yorumcu ve oyuncu olarak basketbola katkısı sürüyor.

Kaynak: TELE1