Demokrat Parti İstanbul’da ilk adayını açıkladı

Yayın tarihi: 15 Ekim 2023 Pazar 7:02 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2023 Pazar 7:02 pm

Demokrat Parti (DP) yaklaşan yerel seçimler öncesinde İstanbul’daki ilk adayını açıkladı. Genel Başkan Gültekin Uysal partinin İstanbul’un Çatalca ilçesi için çıkarılan adayın Turgut Otçu olduğunu duyurdu.

Demokrat Parti (DP), Mart 2024’te gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde İstanbul’daki ilk adayını açıkladı. Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın katıldığı programda Çatalça ilçesinin adayı belli oldu.

UYSAL: ÖNCELİĞİMİZ KENDİ ADAYLARIMIZ

Uysal, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yerel seçimlere ilişkin mesajlar da veren Uysal, ittifak kapısını kapatmadı. Seçime kendi adaylarıyla gitmeye hazırlandıklarını belirten Uysal, “Önceliğimiz kendi adayımızla girmek” dedi.

İLK ADAYI AÇIKLADI

Uysal “Her seçimin kendine has şartları var. Bizim Demokrat Parti olarak birinci önceliğimiz kendi ismimiz, kendi amblemimiz ve kendi adaylarımızla beraber milletimize alternatif oluşturmaktır. Birinci hedefimiz iktidarın kaybetmesidir. Bunu sistematik olarak değerlendirecek olursak yerel seçimlerde işbirliği zemini mutlaka olacaktır. Ancak Çatalca Demokrat misyonun son derece mesai harcadığı uzun yıllar hizmet ettiği bir bölgenin lokomotifidir. Bu vesile ile belediye başkan adaylığı için Turgut Otçu ağabeyimizi bugün burada ilan ediyoruz. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Demokrat Parti’den dikkat çeken yerel seçim kararı