Demirtaş’tan ‘OHAL’ yorumu! “Başka bir plan olduğu kesin”

Yayın tarihi: 10 Şubat 2023 Cuma 6:39 am - Güncelleme: 10 Şubat 2023 Cuma 6:39 am

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, OHAL kararını 2016 yılında ilan edilen OHAL örneğiyle eleştirdi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremden etkilenen 10 il için 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. Meclis’te yapılan görüşmelerde OHAL kararı kabul edildi, karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, OHAL ilan edilmesini eleştirdi.

Demitaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Neleri yapmaya yetkisi yok ki OHAL’e ihtiyaç duyuyor? OHAL olmasa gerçek yağmacılara müdahale edilemiyor mu, yardım toplanamıyor mu, enkaz kaldırılamıyor mu? Muhalefet süreci dikkatle takip etmeli. Başka bir plan olduğu kesin.
2016’da ilan edilen OHAL, gerekçesinin ve amacının dışına çıkılarak tüm muhalefeti susturmak için kullanıldı. Bu defa da amaç dışı tek bir yetki kullanılırsa kıyametin kopması lazım.
6 Şubat sabahı, 45 saniyede milyonlarca insanın hayatı bitti, karardı, değişti. Yüzlerce yıllık tarihin, kültürün ve hatıraların mekanları yeryüzünden silindi. Trajedi gerçekten çok büyük. Lütfen kardeşlerinizi yalnız bırakmayın.”

 

Muhalefetten OHAL tepkisi! “Enkaz altındaki insanları kurtaramayan OHAL neyi kurtaracak”