Demirtaş’tan Financial Times’a ‘Kılıçdaroğlu’ açıklaması: Kürtler umutlu

Yayın tarihi: 6 Nisan 2023 Perşembe 9:48 am - Güncelleme: 6 Nisan 2023 Perşembe 9:48 am

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Financial Times’a verdiği röportajda, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘değişim ve demokrasi için içten bir çaba sarf ettiğini’ söyledi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Financial Times’a konuştu. 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler için kürt seçmeninin belirleyeceğinden bahseden Demirtaş, “Kürt seçmenin desteğini almayan bir parti hiçbir zaman iktidara gelmedi. Bu seçimde de Kürtler belirleyici olacak” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, Kılıçdaroğlu’nun ‘değişim ve demokrasi için içten bir çaba sarf ettiğini’ ifade etti.

“KÜRTLER ORTAK ADAYA ÖNEM VERİYOR”

Demirtaş, “Kürtler ortak bir cumhurbaşkanı adayına önem veriyor” diyerek kürt seçmenin Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasından ‘umutlu’ olduğunu söyledi. Demirtaş aynı zamanda, Kürtlerin kesin bir karar vermeden önce sürecin biraz ilerlemesini bekleyeceklerini söyledi.

“EĞER ERDOĞAN SEÇİMİ KAZANIRSA…”

“Türkiye adım adım otoriter bir rejime dönüştü” diyen Demirtaş, “Eğer Erdoğan bu seçimi kazanırsa Türkiye yeni bir tür diktatörlüğe geçiş yapmış olacak” dedi.

Demirtaş siyaseti bırakmadığını söyleyerek, “Erdoğan açıkça beni hapiste tutacağını söylüyor. Seçimden sonra da bunu söyleyebilecek mi göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Demirtaş: Herkes görüşlerini paylaştı, TİP’e başarılar diliyoruz