Demirtaş’tan Erdoğan’a: Öcalan’dan terörle arasına mesafe koymasını istemiş olabilir mi?

Yayın tarihi: 10 Eylül 2022 Cumartesi 11:57 am - Güncelleme: 10 Eylül 2022 Cumartesi 11:58 am

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’nin terör örgütü PKK’nın siyasi bir kolu olmadığını belirterek ‘terörle arana mesafe koy” diyenlere sorular yöneltti. Demirtaş, “Erdoğan, Öcalan ile resmi olarak görüşürken Öcalan’dan ‘terörle arasına mesafe koymasını’ istemiş olabilir mi?” dedi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, T24’e konuk yazar oldu.  “HDP sorunu” başlık bir yazı kaleme alan Selahattin Demirtaş, HDP’ye bakanlık verilmesi tartışması sebebiyle herkesin ‘ahkam kestiğini’ söyledi.

PKK’NIN SİYASİ KOLU OLDUĞUNU SÖYLEYENLERE CEVAP

Demirtaş,  konuyla ilgili yorumcuların HDP’nin terör ile içli dışlı olduğunu belirttiğini fakat HDP’den de kimsenin vazgeçemediğini söylediklerini dile getirdi. Kürt sorununda herkesin ‘eteğindeki taşları dökmesi’ gerektiğini söyleyen Demirtaş, “Tekrar belirtelim, kesişen sosyolojiye rağmen HDP, PKK’nin uzantısı ya da siyasi kolu değildir. HDP anayasal, meşru, demokratik bir siyasi partidir” ifadelerini kullandı. 

“ERDOĞAN RESMİ OLARAK ÖCALAN İLE GÖRÜŞTÜ”

Demirtaş, HDP’ya ‘önce terörle arana mesafe koy’  diyenlere ise şu soruları yöneltti:

“Erdoğan, Öcalan ile resmi olarak görüşürken Öcalan’dan “terörle arasına mesafe koymasını” istemiş olabilir mi?

Erdoğan, PKK ile resmi olarak görüşürken, PKK’den PKK ile arasına mesafe koymasını istemiş olabilir mi?

Peki siz HDP’ye “Terörle arana mesafe koy!” diye gürlediğinizde (!) HDP ne diyor? “Hayır, ben terörden yanayım, terör ilelebet sürüp gitsin istiyorum” mu diyor? Yoksa “Gelin el ele verelim, silah meselesini siyasi yollarla çözüp iç barışı sağlayarak demokrasiyi büyütelim” mi diyor?”

“Öldürmekle, ölmekle Kürt sorununun çözülmeyeceğini görmüyor musunuz?” diyen Demirtaş’ın yazısının tamamının okumak için tıklayınız. 

 

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘Gürsel Tekin’ açıklaması