Demirtaş: Kılıçdaroğlu’nu kutluyor, bu güzel mesajlarını canıgönülden destekliyorum

Yayın tarihi: 20 Nisan 2023 Perşembe 11:16 am - Güncelleme: 20 Nisan 2023 Perşembe 11:26 am

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ çıkışına bir destek de eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan geldi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden ‘Alevi’ notuyla bir paylaştı.

Kılıçdaroğlu’nun videoda “Ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslüman’ım…” çıkışı geniş yankı uyandırdı. Sosyal medyada büyük destekle karşılanan video dört saat içerisinde 22 milyon 900 bin görüntülenmeye ulaştı. Kılıçdaroğlu’nun çalışma masasında çektiği videoda yer alan kitaplar da dikkat çekti.

‘HERKES GÖNÜL GÖZÜYLE İZLEMELİ, KALBİYLE HİSSETMELİ’

Kılıçdaroğlu’nun çok sayıda destek alan çıkışıyla ilgili bir açıklama da Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan geldi. Kılıçdaroğlu’nu kutlayan Demirtaş, Twitter hesabından şöyle yazdı: “Herkes gönül gözüyle izlemeli, kalbiyle hissederek dinlemeli. Bu topraklarda ayrımcılık olmadan, eşitçe, kardeşçe, huzur içinde yaşamak mümkün. Sayın Kılıçdaroğlu’nu kutluyor, bu güzel mesajlarını canıgönülden destekliyorum.”

Öte yandan videoyu Saadet Partisi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal ve birçok siyasi de paylaşarak destek vermişti.

Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ çıkışına Saadet Partisi’nden destek

Gültekin Uysal, Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosunu Hz. Ali’nin sözüyle paylaştı

Kılıçdaroğlu’ndan gençlere: ‘Alevi olmaz’ diyen bu sisteme ‘dürüst olan olur’ diyecek misin?