Demirören Haber Ajansı çalışanı hamile diye işten çıkarıldı iddiası

Yayın tarihi: 12 Nisan 2022 Salı 10:29 am - Güncelleme: 12 Nisan 2022 Salı 5:24 pm

Demirören Haber Ajansı Sinop Temsilcisi Deniz Özen, mesai arkadaşının hamile olduğu gerekçesiyle işten çıkartıldığını iddia etti. DHA Genel Müdürü’nden konuyla ilgili açıklama geldi.

2018 yılında Doğan Medya Grubu’nu satın aldıktan sonra çok sayıda gazetecinin işine son veren ve sık sık çalışanlarına yönelik haksız uygulamalarla gündeme gelen Demirören Medya Grubu’ndan yine skandal bir iddiayla gündeme geldi. Gruba bağlı Demirören Haber Ajası’nın (DHA) Samsun bürosunda göre yapan muhabir Zeynep Irmak Öcal’ın işine doğum yaptığı gerekçesiyle son verildiği belirtildi.

Merkezi Ankara’da bulunan Medya İşçileri Sendikası, Twitter’dan yaptığı paylaşımla haksız iş feshine tepki gösterirken, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti: “DHA Samsun Muhabiri Zeynep Irmak Öcal’ın iş akdi, anne olduğu gerekçesiyle hukuksuz şekilde feshedildi. Sadece anne olduğu için işsiz kalan arkadaşımızın yanındayız. Tüm yasal sürecin takipçisiyiz. Kadınların iş hayatından el çektirilmesine müsade etmeyeceğiz.”

Ajansın Sinop Temsilcisi Deniz Özen de çektiği bir videoyla Öcal’ın işten çıkarılmasına tepki göstererek istifa ettiğini duyurdu.

DHA GENEL MÜDÜRÜ’NDEN AÇIKLAMA

DHA Genel Müdürü Celal Korkut ise Odatv’ye konuştu ve iddiaların “hayal ürünü” olduğunu söyledi. Korkut, şu açıklamayı yaptı:

“DHA Samsun Bürosu’nda telifli olarak çalışan Zeynep Irmak Öcal, kadrolu değil sözleşmeli çalıştığımız meslektaşımızdır. Hamile olduğu için işten çıkarıldığı iddiaları da tamamen hayal ürünüdür. Zeynep Irmak Öcal 15.01.2022 tarihi itibariyle doğum yapacağı için izin istemiş ve sözleşme gereği işten ayrılmıştır. Samsun’un bağlı olduğu Trabzon Bölge Şefliğine, Samsun’da boşalan yere yeni telifli personel alması iletilmiştir. Arayışlar sürerken yaklaşık 3 ay önce doğum yapan Zeynep Irmak Öcal dün göreve dönmek istediğini talep etmiştir. Performansı yeterli olmadığı gerekçesiyle talebi reddedilmiştir. Hamile olduğu gerekçesini ileri sürerek işten çıkarıldığı şeklinde hayali bir senaryo oluşturulduğu apaçık ortadadır. Konuyla ilgili asılsız iddialar ortaya atarak video yayınlayan Deniz Özen de, DHA’nın Sinop temsilcisi değildir. ‘’Ajans Sinop’un’’ sahibi Deniz Özen, DHA’ya dışarıdan telif karşılığı çalışmaktaydı. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Demirören’den Reuters’a suç duyurusu