‘Demir Yumruk’ operasyonunda kritik gelişme! O isimler tekrar gözaltında

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2022 Perşembe 10:20 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2022 Cuma 12:16 am

Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattığı iddiasıyla başlayan ‘Demir Yumruk‘ operasyonunda kritik bir gelişme yaşandı. Tahliye edilen Hulusi Belgü ile Mehmet Akif Çetin gözaltına alındı. Çetin sevk edildiği mahkemece tutuklandı, Belgü’nün sorgusu ise sürüyor.

T24’ten Asuman Karaca’nın haberine göre; Demir Yumruk operasyonunda geçtiğimiz hafta  dosyadaki bazı kritik şüphelilerin tahliye edileceği iddia edildi. Bu süreçte Ankara 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi Forum AVM’lerin CEO’su ve bir dönem Fenerbahçe’de başkan adayı olan Hulusi Belgü ile dolmuş parası yokken 24 yaşında milyonluk şirket sahibi olduğu iddia edilen Mehmet Akif Çetin’in de aralarında bulunduğu dört kişiyi serbest bırakıldı.

Mahkemenin bu kararının kesin nitelikte olması nedeniyle savcılığın itiraz hakkı da bulunmuyordu. Ancak soruşturmayı derinleştiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyada Belgü ve Çetin hakkında yeni deliller elde edildiği gerekçesiyle bir kez daha gözaltı kararı verdi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Çetin, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Belgü’nün emniyetteki ifade işlemlerinin ise devam ettiği öğrenildi.

EROL EVCİL’İN DE ARALARINDA BULUNDUĞU 29 ŞÜPHELİ TUTUKLANMIŞTI

Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattığı iddia edilen firmalara yönelik 28 Haziran’da düzenlenen “Demir Yumruk” operasyonunda, Erol Evcil’in de aralarında bulunduğu 374 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Operasyon sonrası Evcil’in de aralarında olduğu 29 şüpheli, sevk edildikleri mahkemelerce tutuklanırken, 167 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

‘Demir Yumruk’ operasyonunda kritik gelişme! O isimler tekrar gözaltında