Demir yağmuru yağan gezegen

Yayın tarihi: 31 Mart 2020 Salı 11:02 am - Güncelleme: 31 Mart 2020 Salı 11:02 am

Büyük teleskoplar kullanılarak yapılan gezegen çeşitlerinin sayısı giderek artıyor ve demir yağmuru yağan gezegen bunlardan en ilginci.

Demir yağmuru yağan gezegen. Son dönemlerde oldukça ilginç gezegenler gözlenmeye başlandı. Her bir gezegenin kendisine özgü koşullarının olması nedeniyle bunlar arasında bir ayrım yapmak giderek zorlaşıyor. Avrupa Güney Gözlemevi’nden gökbilimciler yaptıkları gözlemler sonucunda ilginç bir gezegen keşfettiler. Bu gezegende tahmin edilenden çok daha yüksek bir sıcaklık bulunuyor.

Yeni keşfedilen gezegen iki farklı yüzlü bulunuyor. Bir yüzü 2400 derece sıcaklığa sahip gündüz tarafı diğer bölümü ise gece bölümü denilen daha soğuk olan yer.

Demir yağmuru

Buraya kadar her şey diğer gezegenlerde olduğu gibi görünebilir. Ancak bu gezegeni diğerlerinden ayıran çok daha farklı bir konu. Gezegenin gündüz yüzeyinde buharlaşan demir daha sonra gece yüzünde yağmura dönüşüyor. Böylece gece olan tarafta demir yağmur yağmış oluyor. Demirin bile buharlaştığı gündüz yüzeyi ise çok ciddi bir radyasyon ile karşı karşıya. Güneş’in Dünya’ya gönderdiği radyasyonun binlerce kat fazlası olan buradaki radyasyon aşırı yoğun bir sıcaklığa neden oluyor.

Demir yağmurları sadece birkaç gün görülmüyor. Neredeyse her gün bu gezegenin gece tarafında demir yağmurlarını görmek mümkün. Sabah vakitlerinde ise demir buharı veya buna benzer materyaller görülmüyor. Bunun en önemli nedeni ise gece vakitlerinde demirin yağmur şeklinde yeryüzüne yeniden inmesi olarak gösteriliyor.

Redmi K30 Pro kapış kapış satıldı!