DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir için kadın adayı belli oldu

Yayın tarihi: 22 Ocak 2024 Pazartesi 4:21 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2024 Pazartesi 4:21 pm

Diyarbakır’da DEM Parti‘nin büyükşehir belediyesi eş başkan adaylarını belirlemek için yapılan ön seçimde kadın aday Serra Bucak oldu.

Diyarbakır’ın tüm ilçelerinde DEM Partili binlerce delege oy vermek için sandık başına gitti. Delegeler, birçok ilçede sadece Büyükşehir için değil, ikinci tura kalan belediye eş başkan aday adayları için de oy kullanıyor.

Diyarbakır’ın 14 ilçesinin belediyelerinin eş başkan adayları belirlenirken Büyükşehir için delegeler ikinci kez sandığa gidecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlığı için 11’i erkek 5’i kadın 16 aday DEM Parti’ye başvurmuştu.

İlk turda yüzde 51 çoğunluk sağlanamadığı için en çok oy alan adaylar ikinci tura kaldı.

‘Başak Demirtaş’ın İBB adaylığı çıkışı DEM Parti’ye de sürpriz oldu’

SERRA BUCAK

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre dün kadın adaylar için yapılan ikinci tur ön seçimde Serra Bucak oyların yüzde 55’ini alarak eş başkanlık için aday adaylığı kesinleşmiş oldu.

DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için düzenlenen eğilim yoklamasının ikinci turu da sona erdi. Toplam 17 ilçede oylar kullanıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kadın eş başkan adayları da kıyasıya yarıştı. İlk turda fark atan Sera Bucak Küçük, ikinci turda da oylarını yükseltmeyi başardı. Sera Bucak 4 bin 875 oy alarak en yakın aday Gülşen Özer’e bin 724 oy fark attı. Oyların yüzde 54.8’ini alan kadın aday adayı, yüzde 50+1’i geçerek aday olmaya hak kazandı.

Yarın seçim yarışı Diyarbakır Büyük Belediye Başkanlığı için ikinci tura kalan Garip Kandemir ile Doğan Hatun arasında geçecek.

Özgür Özel’den Erdoğan’a ‘DEM Parti’ yanıtı

Kaynak: TELE1