DEM Parti’den İstanbul mesajı ve Ahmet Türk açıklaması

Yayın tarihi: 16 Ocak 2024 Salı 12:50 am - Güncelleme: 16 Ocak 2024 Salı 12:52 am

DEM Parti Seçim Komisyonu Başkanı Rüştü Tiryaki, siyaseti bırakarak Mardin Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığından çekilen Ahmet Türk‘ü ikna etmeye çalıştıklarını açıkladı. Tiryaki için İstanbul için de mesaj verdi.

DEM Parti Batman Milletvekili ve Seçim Komisyonu Başkanı Rüştü Tiryaki, Rûdaw TV canlı yayınında partisinin belediye başkan adaylarını belirlemek üzere düzenlediği ön seçimlere konuştu.

Tiryaki ön seçim sürecinde şu ana kadar bir sorun yaşanıp yaşanmadığına dair sorulan soruya, “14 Mayıs seçimlerinden sonra halkımızın çokça eleştirileri vardı. Bu eleştirilerden biri de ‘Siz adaylarınızı merkezi olarak belirliyorsunuz. Bunu kabul etmiyoruz. Adayların yerelden tespit edilmesini talep ediyoruz’ şeklindeydi. Biz de bu eleştiri üzerine bu kez, doğrudan, halkın demokratik katılımı ile adaylarımızı belirlemek istedik. Birinci amacımız buydu. Diğer yandan bu süreci bir festival havasında yürütmek istedik. Yaklaşık 100 bin kişi oy kullandı ki bunların hepsi partimize üye değil. Bunların arasında belki bugüne kadar partimize oy vermemiş insanlar da var” diye cevap verdi.

22 şehir merkezi ile 90 ilçede ön seçim yapmayı düşündüklerini belirten Tiryaki “3 gün içerisinde 10’dan fazla ilde ön seçim yaptık. 80 ilçede de seçimlerin bitmesine az kaldı. Önümüzde beldeler de var. Oralarda da adaylarımızı ön seçimle belirlemek istiyoruz” dedi.

Ahmet Türk adaylıktan çekildi aktif siyaseti bıraktı!

İSTANBUL-ANKARA-İZMİR YANITI: HALKA SORACAĞIZ

Rüştü Tiryaki “İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde adaylarınıza nasıl belirleyeceksiniz?” sorusuna da şöyle yanıt verdi: “Doğrusu oralarda ön seçim zemini çok yok, belki bazı ilçelerde olabilir. İstanbul’un, İzmir’in bazı ilçelerinde imkanlar olursa oralarda da yapmak isteriz ancak ön seçim yapamazsak bile yine de halka soracağız, halk kimi isterse onu aday göstereceğiz.”

‘ÖN SEÇİMLERDEN ÇIKAN İSİMLER KESİN ADAY’

Batman Milletvekili Tiryaki, ön seçimlerden çıkan isimlerin kesin olarak aday olacağını, bu isimlerin parti merkezi tarafından yeniden değerlendirilmeyeceğini belirterek “Şunu söyleyebilirim: Sandıktan kim çıkmışsa o kişi yüzde yüz adayımız olacak. Amacımız bu. Biz bu sözü halkımıza verdik. Ancak seçilenler arasında kirli bir kampanya yürüten adaylar olduğunu tespit edersek, etik dışı, ahlak dışı eylemler tespit edersek bu kişileri aday göstermeyeceği. Onun dışında daha önce belirttiğimiz gibi sandıktan kim çıkmışsa o adayımız olacak” dedi.

‘İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ, İNANIYORUM Kİ AHMET TÜRK’ÜN SON KARARI DEĞİL’

Ahmet Türk’ün Mardin Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığından çekilmesi konusunda da konuşan Rüştü Tiryaki, Ahmet Türk’ü hala ikna etmeye çalıştıklarını ve ikna olacağına inandığını belirtti.

Tiryaki şöyle devam etti: “Ahmet abi halkımız arasında çok değer gören, kıymetli bir siyasetçimizdir. Eğer Ahmet Türk’e karşı kirli bir faaliyet yürütülmüşse biz bunu kabul etmeyiz. Fakat Sayın Ahmet Türk açıklamasında şöyle diyor: ‘Ben çevreme bir söz vermiştim. Demiştim ki ön seçimlerde yüzde 50’den fazla oy almazsam aday olmayacağım.’ Oysaki bizim böyle bir kararımız yok. Yüzde 50 ve üzeri diye bir kararımız yok. En fazla oyu alan kişi aday olarak belirlenir. Mardin’de de en fazla oyu Sayın Ahmet Türk almış. Mardin’deki ön seçimlerde yaklaşık 149 oy almış, kendisinden sonraki adayların iki katından fazla oy almış. Parti yetkilileri kendisiyle diyalog halindedir. Kendisini ikna etmeye çalışıyoruz, adayımız olmasını istiyoruz. Bu kapı hala kapanmış değil. İnanıyorum ki bu onun son kararı değildir. Umarım bu kararından vazgeçer. Hepimizin isteği bu.”

Ahmet Türk dün aday adaylığından çekilmiş siyaseti bıraktığını açıklamıştı

Kaynak: TELE1