DEM Parti’den Bitlis ve Şırnak uyarısı

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 10:42 pm - Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar 10:42 pm

DEM Parti, Şırnak ve Bitlis’te il eş başkanları ve sandık görevlilerine yönelik  birçok gözaltının olduğunu açıkladı. Açıklamada, “Darbecilikle başaramayacaksınız, halkımızın iradesini gasp ederek sonucu değiştiremeyeceksiniz.” denildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından yapılan açıklamada seçim sonuçlarına dair Bitlis ve Şırnak’a yönelik uyarı yapıldı. Açıklamada Şırnak ve Bitlis’te birçok gözaltının bulunduğu ifade edilirken “AKP hilelerle sandık sonuçlarını değiştirmeye, halkımızın iradesini bir kez daha gasp etmeye çalışıyor” denildi.

Açıklama şu şekilde:

“AKP, Şırnak’ta kaçak seçmenler eliyle ulaşamadığı sonuçları şimdi sandık hileleriyle, seçmenlerimize ve sandık görevlilerimize saldırarak, İl Eş Başkanlarımızı ve yüzlerce kişiyi gözaltına alarak, il binamızı ablukaya alarak elde etmeye çalışıyor.

AKP Bitlis’te de aynı şekilde hilelerle sandık sonuçlarını değiştirmeye, halkımızın iradesini bir kez daha gasp etmeye çalışıyor. İtiraz eden sandık görevlilerimiz ve hukukçularımız gözaltına alınıyor.

Aylardır hukuksuzluklarda ısrar eden yetkilileri uyarıyoruz: Darbecilikle başaramayacaksınız, halkımızın iradesini gasp ederek sonucu değiştiremeyeceksiniz. Halkımızın kazanımlarını her koşulda savunmaya devam edeceğiz.”

Iğdır’da DEM Parti kazanıyor, Bitlis’te AKP az bir farkla öne geçti

Kaynak: TELE1