DEM Parti’den Başak Demirtaş açıklaması: Bize güç verdi!

Yayın tarihi: 7 Şubat 2024 Çarşamba 12:39 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2024 Çarşamba 12:39 pm

Başak Demirtaş‘ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı olmayacağını açıklamasının ardından DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli Meclis’te değerlendirmelerde bulundu. Temelli, kararın Demirtaş ile birlikte alındığını vurgulayarak, “Açıklamaları bize güç verdi” dedi.

Başak Demirtaş aday olmayacağını açıkladı!

Türkiye’de yerel seçim yaklaşırken siyasi partilerin de aday belirleme çalışmaları hızlandı. Geçtiğimiz günlerde DEM Parti’den İBB Başkan adayı olmak için başvuru yapan Başak Demirtaş yaptığı yazılı açıklama ile adaylıktan çekildiğini belirtti. Demirtaş’ın yazılı açıklamasının ardından Meclis’te konuşan DEM Parti Gurup Başkanvekili Sezai Temelli, kararın Demirtaş ve parti yönetiminin yaptığı toplantılar sonucu verildiğini belirtti. Temelli DEM Parti’nin 9 Şubat’ta adaylarla ilgili açıklama yapılacağını belirtti.

Temelli’nin açıklamaları şöyle:

“Kurullarımız diğer adaylara olduğu gibi Başak Demirtaş’la da bir görüşme yapmışlar ve ortak bir karara ulaşılmış bunun neticesinde de kendilerinin açıklaması kamuoyuna ulaştı. Dolayısıyla nasıl ki aday olduğundaki açıklaması bize güç verdiyse şimdi ki açıklaması da bize güç vermiştir.  Birlikte yürüyoruz. Mücadeleye devam ediyoruz. 31 Mart seçimlerinden DEM Parti olarak güçlü şekilde çıkacağımızı inanıyoruz”

Kaynak: TELE1