DEM Parti’de Başak Demirtaş düğümü çözülüyor: Kritik tarih belli oldu

Yayın tarihi: 1 Şubat 2024 Perşembe 2:47 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2024 Perşembe 2:57 pm

DEM Parti’nin İBB’ye Başak Demirtaş‘ı aday çıkarıp çıkarmayacağı halen netleşmezken, İstanbul’la ilgili tutumun 3 Şubat’ta kararlaştırılacağı öğrenildi.

31 Mart yerel seçimlerine iki aydan az bir süre kaldı. Partilerin il, ilçe ve beldeler de aday belirleme çalışmaları devam ediyor. Bu süreçte özellikle İstanbul’da tutumu en çok merak edilen parti Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi. (DEM Parti )

TELE1’e konuşan DEM Partili yöneticiler, partinin Ankara, Antalya ve Bolu’da kesinlikle aday çıkaracağını ancak medyaya yansıdığı gibi isimlerin daha konuşulmadığını belirtiyor. DEM Partili yöneticiler özellikle Ankara ve Antalya’da en güçlü isimlerle seçime gireceklerini belirtti.

DEM Parti’nin henüz il düzeyinde seçime gireceklerini açıklamadıkları iki ilden biri İstanbul diğeri de İzmir. Peki DEM Parti İstanbul ve İzmir’de nasıl bir yol izleyecek?

Daha önce parti sözcüsü Ayşegül Doğan 4 Aralık 2023’teki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklama yapmış ve “Türkiye’nin her ilinde aday çıkarma eğilimimiz var” demişti.

HDP Milletvekili Özgül Saki de TELE1’e Başak Demirtaş’ın adaylık başvurusunda bulunacağını açıklamıştı.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise dün “Başak Hanım’ın açıklaması resmi bir başvuru niteliğinde. Ekstra bir başvuruya ihtiyacı yok. Başak Hanım muhtemel olabilecek en güçlü adaylarımızdan birisi” ifadesini kullanmıştı.

DEM Parti son noktayı koydu: Başak Demirtaş en güçlü adaylarımızdan

‘3 ŞUBAT’TA KARARA BAĞLANACAK’

TELE1’e konuşan DEM Partili yöneticiler, partinin İstanbul ile ilgili tutumunun 3 Şubat Cumartesi günü MYK toplantısında belli olacağını söyledi. Yani DEM Parti İstanbul’da aday çıkarıp çıkarmayacağını konusu 3 Şubat’ta karara bağlanacak.

MYK toplantısında ağırlık İstanbul ve İzmir ile ilgili genel tutum belirlenecek. Daha sonra ise aday çıkarma kararı alınırsa, isimler üzerinden müzakereler sürecek.

DEM Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda kritik toplantı! Başak Demirtaş adaylık başvurusu yaptı

Kaynak: TELE1