DEM Parti yanıtı gündem olmuştu: AKP’li Buran’dan yeni açıklama

Yayın tarihi: 14 Mart 2024 Perşembe 10:15 pm - Güncelleme: 14 Mart 2024 Perşembe 10:24 pm

AKP Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran’ın, yayın öncesi kendisine “DEM Parti’yi soralım mı” diyen sunucuya, “Onlar sandığa gitmiyorlar. Serbest bıraktılar biz görüştük Bala’dakilerle, bize verecekler” yanıtı verdiği anlar gündem olmuştu. AKP’li Buran sözleri üzerine yeni bir açıklama yaptı.

DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Öztürk Türkdoğan, DEM Parti olarak Ankara’da 27 ilçenin 24’ünde eş genel başkan adayları gösterdiklerini ancak Ankara’nın Yenimahalle, Polatlı ve Bala’da eş başkan adayı göstermediklerini açıklamıştı. DEM Parti’nin bu hareketiyle birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın desteklendiği iddia edilmişti.

Ancak bugün KON TV canlı yayını öncesi program sunucusu ile konuşan AKP’nin Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran, DEM Partililerin kendisine oy vereceğini söyledi.

“BİZ GÖRÜŞTÜK BİZE VERECEKLER”

Buran, yayın öncesi kendisine “DEM Parti’yi soralım mı” diyen sunucuya, “Onlar sandığa gitmiyorlar. Serbest bıraktılar. Biz görüştük Bala’dakilerle bize verecekler” diye yanıt verdi.

GÜNDEM OLUNCA AÇIKLAMA YAPTI

Buran sözleri gündem olunca yeni bir açıklama yaparak sözlerinin çarpıtıldığını ifade etti.

Buran’ın açıklaması şöyle:

”Bugün televizyon programı öncesinde gerçekleştirdiğimiz bir görüşme sırasında ortaya çıkan ifadelerimi, sosyal medyada tamamen yanlış şekilde çarpıtılmıştır. Yayın öncesi, Bala’da DEM Parti’ye oy veren vatandaşlarımızla yapılan bir görüşme hakkında bilgi verdim. Onlar da mahallelerimize yaptığımız hizmetlerimizden dolayı size oy vereceğiz diyorlar. hiç bir şekilde DEM Parti ile görüşmemiz olmamıştır. Doğru bilgilendirme ve yanlış anlamaların düzletilmesi adına bu duyuruyu yapma gereği duydum.”

DEM Parti’nin seçim aracına silahlı saldırı

Kaynak: TELE1