DEM Parti Sözcüsü: Mardin Eşbaşkan adayına polis tarafından çok yakın mesafeden gaz sıkıldı

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 3:08 pm - Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar 3:08 pm

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, “Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Devrim Demir’e polis tarafından üstelik çok yakın mesafeden gaz sıkılarak müdahale edildi” dedi. Demir, hastaneye kaldırıldı.

Mardin’in Ömerli ilçesinde Atatürk İlkokulu’nda Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Devrim Demir’in incelemelerde bulunduğu sırada gerginlik yaşandı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, çıkan gerginlik nedeniyle polisler, yurttaşlara biber gazı ile saldırdı. Polisler, yakın mesafeden biber gazını Demir’in yüzüne ve gözüne sıktı. Demir biber gazının etkisiyle yere yığıldı. Demir, Ömerli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

DOĞAN: DEVRİM DEMİR ŞU ANDA HASTANEDE

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, basın açıklaması yaptı. Denir, “Pek çok yerden gelen ihlaller ve tespit ettiğimiz başka ihlal türleri de var. Ama bunlar yetmiyormuş gibi bir de gazlı müdahalelerle karşılaşıyor eş başkan adaylarımız. Bir örnek olarak söylüyorum Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Devrim Demir’e polis tarafından üstelik çok yakın mesafeden gaz sıkılarak müdahale edildi ve kendisi şu anda hastanede.”

DEM Parti’nin İstanbul adayı Meral Danış Beştaş oy kullanamayacak

Kaynak: TELE1