DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan: İttifak kararı PM’de verilecek

Yayın tarihi: 12 Aralık 2023 Salı 10:40 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2023 Çarşamba 1:08 am

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ittifak tartışmalarına yanıt verdi. Doğan, PM Toplantısı sonrası ittifak kararının verileceğini söyledi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan TELE1’de yayınlanan Murat Taylan ve Salim Şen’in hazırladığı Söz Bizde programının konuğu oldu. Doğan, AKP ile kayyum pazarlığı yapılamayacağını söyledi.

Doğan ittifaklar ve kayyum tartışması ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“AKP’ye mi yakınsınız CHP’ye mi yakınsınız sorusu bizi çok rahatsız ediyor. Biz kendimize yakınız. 2019’da iktidara kaybetme siyasetiydi, HDP’nin ortaya koyduğu siyaset. Bugün ortaya çıkan eğilim de siyasi yol haritasını da öyle değerlendirmek lazım. Hiç kimse ile herhangi bir şekilde bir pazarlığımız yok. Bir pazarlık yapmaya gerek de yok. Kayyum rejimi herkesin karşısında durması gereken bir rejim. Diyarbakır’a kayyum atandığında bir gün İstanbul’a da atanma ihtimalini düşünmek zorundayız. Yalnız o bölge ile sınırlı değil. Kayyum zaten yapılmamalı. Biz neden bunu işbirliği konusu yapalım. MYK’da çıkan eğilim ağırlıklı olarak Türkiye’nin her yerinde seçime girmekti. Şimdi bunu PM’ye götüreceğiz. Daha belirleyici bir yol haritası oradan çıkacaktır. İşbirliğini de bu toplantıdan sonra konuşacağız.”

HEDEP, DEM Parti oldu

Kaynak: TELE1