Dekan, kızını öğretim görevlisi yaptı

Yayın tarihi: 13 Ekim 2021 Çarşamba 3:22 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2021 Perşembe 2:23 pm

Gaziantep Üniversitesi’nin (GAÜN) eğitim dili ”Arapça” olan Suriye’deki Meslek Yüksekokulu ve fakültelere alınacak 23 öğretim üyesi ve öğretim görevlisi sınavını kazananlar belli oldu. Dekanın kızı öğretim görevlisi oldu.

Adrese teslim olduğu gerekçesiyle TBMM gündemine taşınan ilanlarda ‘’Pes artık’’ dedirten alımlar yapıldı. Bir dekanın diyetisyen olan kızı Acil Yarım Bölümü’ne öğretim görevlisi olurken, başka bir isim ise rakiplerinden kat kat fazla puanla öğretim görevlisi oldu.

GAÜN, Suriye’de fakülte ve yüksek okulları için alındığı bildirilen fakat resmi eğitim dili Arapça olmasına rağmen, dili bilmeye değil diğer özel şartları kural olarak konulduğu için ‘’Adrese teslim’’ olduğu ileri sürülen takım ilanının sonuçları açıklandı. Takım ilanlarında ‘’Özel kurallarla donanmış’’ bir kişi iptal edilirken, kimi takımlara ise şaşırtan alımlar yapıldı.

YAKIN REKTÖR ARKADAŞ TORPİL YAPTI

Sözcü’de yer alan habere göre, sınav sonuçlarına göre diyetisyen olan Saadet Bekerecioğlu, öğretim görevlisi olarak alındı. Saadet Bekerecioğlu’nun babasının,  Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Diş Hekimliği Dekan Vekili olan Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu olduğu öğrenildi. Daha önce Gaziantep Üniversitesi’nde görev yapan Bekerecioğlu’nun, aynı üniversitenin rektörü olan Prof. Dr. Arif Özaydın’ın yakın arkadaşı olduğu belirtildi.

Bir başka adrese teslim alım ise Cerablus’ta görevlendirilmek üzere GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksek Okulu üzerinden ilan edilen ‘Mülkiyet Koruma ve Güvenlik’ ilanının tercihinde yaşandı. Sonuçların açıklanmasından önce sınavı kazanan Kadir Diler, isim ve soyadının ilk harfleriyle, boyu, kilosu, tipi, mezun olduğu ve yüksek lisans yaptığı okul dahil birçok özel bilgi paylaşıldı. Rektör Özaydın’ın ‘’gözdesi’’ olduğu iddia edilen Diler’in kesinlikle kazanacağı ifade edildi ve iddialar boş çıkmadı. 9 adayın başvurduğu ilanın giriş sınavın Kadir Diler 68 puan aldı. Diğer 8 adaydan Diler’e en yakın adaysa 26 puan aldı.

İLAHİYATÇI, YÖNETİM ORGANİZASYONA ALINDI

Adrese teslim alımında, Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü için ilan edilen kadroda, İlahiyat Fakültesi mezunu Hatice Kübra Canpolat alındı.  Diğer ilanlarda bulunmayan ‘’Arapça bilme’’ şartının bu ilanda olduğu belirtildi. Sebep olarak, Canpolat’ın İlahiyat Fakültesi mezunu olması gösterildi. Hatice Kübra Canpolat’ın geçtiğimiz sene Suriye’deki öğrenciler için online ders vermesi sağlandığı ve ‘’adrese teslim’’ şartının önünün açıldığı ifade edildi.

CHP’den Pandora belgeleri için TBMM’de araştırma komisyonu kurulması talebi