Çavuşoğlu’ndan ‘Suriye’ye yeni harekat olur mu?’ sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 13 Ekim 2021 Çarşamba 2:05 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2021 Çarşamba 2:05 pm

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Suriye’de sivillere ve bize yönelik yapılan saldırılarda Rusya’nın da ABD’nin de sorumluluğu var” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, “Suriye’de sivillere ve bize yönelik yapılan saldırılarda Rusya’nın da ABD’nin de sorumluluğu var. Bunlar (ABD ve Rusya) sözlerinde durmadığına göre bizim de yapmamız gereken kendi göbeğimizi kendimiz kesmektir” ifadelerini kullandı.

“Suriye’ye yeni harekat olur mu?” sorusunu yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, “Bu bölgelerden bu teröristlerin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Kendi güvenliğimiz için gerekeni yapacağız, bu konuda son derece kararlıyız” dedi.

Afganistan’a ilişkin gelişmeleri değerlendiren Çavuşoğlu, bazı bakanlarla birlikte başkent Kabil’e gideceklerini söyledi ve şöyle konuştu: “Şu anda ülke içinde 4 milyon yerinden edilmiş kişi var. Bu insanlara bizim uluslararası toplum olarak yardım etmemiz gerekiyor. Afganistan’daki yönetimin kapsayıcı olmasını istiyoruz.”

Biden’dan Türkiye’nin Suriye’deki askeri varlığına sert eleştiri

Çavuşoğlu’ndan Biden’a ‘mektup’ tepkisi: Kopyala yapıştır olmuş