Değişim toplantısına katılan CHP’liler toplantıyı TELE1’e anlattı

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 2:23 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 2:23 pm

CHP’de değişim toplantısına katılan isimlerden Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl toplantıda ihraç edilen il ve ilçe başkanlarının itirazlarının PM’de öncelikli görüşülmesi gerektiği konusunu konuştuklarını söyledi.

TELE1 ekranlarında Bilge Yurtdagülen’in sunduğu Gerçek Haber Gerçek Ekonomi programına katılan CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, CHP’deki değişim toplantısının gizli ya da parti yapısı içerisinde ayrı bir yapı olmadığını, seçim sonuçları ve Parti Meclisi toplantısı gibi gündemle ilgili konuları görüştüklerini söyledi.

Toplantının içeriğine değinen Tekin Bingöl şu ifadeleri kullandı:

“Bir seçimden çıkmışız, insanların beklentileri boşa çıkmış. Bunu konuşacağız. Kaldı ki bir başka mesele görevden almalar var. Bu görevden almaların Parti Meclisi toplantısında değerlendirilmesi gerekiyor. Partinin işleyişi bu. Varsa bu arkadaşların itirazları Parti Meclisi’nde görüşülecek. Bu zaman içerisinde konuşulan asli konu bu görevden almalar. Herhangi bir şekilde genel başkan adaylığıyla ilgili bir durum söz konusu değil. Hal böyleyken asıl bu videoyu sızdıranların hangi amaçla yaptıklarına bakmak lazım. Geniş bir mutabakat ile değişim parti içerisinde karşılık bulmuş ise böyle bir mutabakat giderek büyüyorsa ve bunu önlemeye yönelikse başka bir şey. Ama konuşmaların içerisinde herhangi bir illegal yapı, illegal bir anlayış Parti Meclisi toplantısını konuşuyoruz.”

ALTERNATİF KURULTAY

Tekin Bingöl, değişim toplantısının ardından gündeme gelen “alternatif kurultay” konusu hakkında da konuştu. Bingöl, bu konuda parti içerisinde fikir beyan çok sayıda partilinin olduğunu belirterek, “Bu toplantıya katılan bazı arkadaşlarımız bir kurultay toplanabilir miyi değerlendiriyorlar. Zaman zaman kamuoyuna da yansıyor. Tüzük kurultayı da olabilir. Yani bizim dışımızda da bazı arkadaşlarımız, partide yetkili arkadaşlarımız, sorumluluk hisseden arkadaşlarımız bunları kendi aralarında konuşuyorlar. Bunda yadırganacak bir yan yok” şeklinde konuştu.

GÖKHAN GÜNAYDIN: İHRAÇLARIN PM’DE GÖRÜŞÜLMESİNİ İSTEDİK

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da Ülkü Çoban’ın sunduğu Gün Ortası programına katılarak değişim toplantısı hakkında bilgi verdi.

Gökhan Günaydın, CHP PM üyeleri olarak MYK’nın görevden aldığı il ve ilçe başkanlarının itirazlarının görüşülmesi için olağanüstü PM toplantısı yapma fikrini görüştüklerini söyledi.
Günaydın şu ifadeleri kullandı:

“Orada yapılan konuşma şu: Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu 15 gün evvel partide 6 il başkanlığını ve 15 ilçe başkanlığını görevden aldı. Tüzüğümüz uyarınca görevden alınan il başkanlıkları örneğin Kayseri, Ağrı, Mardin, Van, Hakkari, Diyarbakır’ın ilçeleri vesaire bunlar Parti Meclisi’ne görüşülmek üzere MYK kararına itiraz ederler. Bu karar da Parti Meclisi’nde görüşülür. Ancak Parti Meclisi iki ayda bir toplanır. Oysa Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yürümekte olan bir kongre süreci var. Bu süreyi beklemenin tahammülü olmadığı için biz PM üyesi arkadaşlarla birlikte bir olağanüstü PM çağrısı yaparak bu itirazların öncelikli olarak görüşülmesini sağlayalım istedik. Bunun kayda alıp yayınlanması alçaklıktır.”

Gündem gizli toplantı! CHP MYK toplantısı bitti