Defne’nin ardından bu da Antakya Devlet Hastanesi’nin temel atma töreninden

Yayın tarihi: 26 Mart 2023 Pazar 12:46 am - Güncelleme: 26 Mart 2023 Pazar 12:55 am

Hatay’da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreninde, Defne’deki Yeni Devlet Hastanesi’nin inşa edileceği alana yerleştirilen inşaat demirleriyle ‘temel atma’ görüntüsü verildiği ortaya çıkmıştı. Defne’deki görüntülerin ardından Antakya’da da benzer görüntüler kaydedildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından dün Hatay’a gitti. Erdoğan kentte inşa edilecek olan devlet hastanesi ve deprem konutlarının açılış törenlerine katıldı. Erdoğan’ın katıldığı törende, Hatay’ın Defne ilçesinde temelinin atıldığı belirtilen Yeni Devlet Hastanesi’nin aslında temeli atılmadığı, çok küçük bir alana yerleştirilen inşaat demirleri üzerine çimento döküldüğü ortaya çıktı.

Tören sırasında kaydedilen görüntülerde yalnızca inşaat demirlerinin olduğu alan yakın çekim ile görüntülenirken, İYİ Partili Turhan Çömez bugün alanın görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Görüntülerde henüz inşa çalışmalarına başlanılmadığı ortaya çıktı.

ANTAKYA’DA DA AYNI GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Açılış töreninde bir diğer temel atma merasimi ise Hatay’ın Antakya ilçesindeki Yeni Devlet Hastanesi için yapıldı. Gazeteci Murat Ağırel, Defne’deki görüntülerin ardından temel atıldığı belirtilen Antakya’daki alanın görüntülerini de paylaştı. Geniş açıyla çekilen fotoğraflarda, Defne’deki gibi Antakya’da da küçük bir alana temel görünümü verilen inşaat demirlerinin yerleştirildiği görüldü.

Gerçek ortaya çıkınca Erdoğan’ın deprem bölgesinde beton döktüğü ‘temel’ kaldırıldı