Gerçek ortaya çıkınca Erdoğan’ın deprem bölgesinde beton döktüğü ‘temel’ kaldırıldı

Yayın tarihi: 25 Mart 2023 Cumartesi 9:07 pm - Güncelleme: 25 Mart 2023 Cumartesi 9:09 pm

Hatay’da dün temel atma töreninde çimento dökülen alanın çok ufak bir alan olduğu ve etrafında herhangi bir inşaat çalışması gerçekleştirilmediği ortaya çıktı. İYİ Partili Turhan Çömez, “Artık göz boyamayı bile beceremiyorlar” dedi. Öte yandan alanda kaydedilen yeni görüntüde dün temel olarak kullanılan alanın kaldırıldığı da görüldü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay’a gitti. Erdoğan, kentte devlet hastanesi ve deprem konutlarının açılış törenine katıldı.

TEMEL DİYE GÖSTERİLEN ALANDA TEMEL OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Açılış töreni sırasındaki canlı yayında inşaat demirleri üzerine çimento döküldüğü görülürken, gerçek bir gün sonra ortaya çıktı. İYİ Partili Turhan Çömez, bölgede geniş açıyla çektiği fotoğrafta temel olarak gösterilen alanın çok  küçük olduğunu gösterirken, çevresinde ise herhangi bir inşaat çalışması gerçekleştirilmediğini ortaya çıkardı. Çömez, “Erdoğan dün, Hatay Defne’de hastane temeli attı. Artık göz boyamayı bile beceremiyorlar” ifadelerini kullandı.

Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından, Sendika.org’ta yeni bir görüntü daha yayınlandı. Görüntüde, temel olarak gösterilen alandaki inşaat demirleri ve tören sırasında kullanılan pankartların kaldırıldığı görüldü.

Erdoğan’ın attığı ‘temel’ gündem oldu! “Artık göz boyamayı bile beceremiyorlar”