Fatih Altaylı’dan İsveç tepkisi! “Ben NATO’ya girmeli yazsaydım ‘katli vaciptir’ derlerdi”

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2023 Perşembe 11:38 am - Güncelleme: 13 Temmuz 2023 Perşembe 11:38 am

Fatih Altaylı AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in NATO’ya girmesine yönelik defalarca olumsuz açıklama yapmasının ardından geçtiğimiz günlerde onay vermesini eleştirdi. Altaylı, “İktidarın bir şeyler söyleyip tam tersi şeyler yapması garip geliyor” dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce birçok kez resti çektiği İsveç’in NATO’ya girmesine verdiği onayı değerlendirdi.

Altaylı şunları söyledi:

“İsveç’in NATO’ya girmesine aklı başında ‘niye olmasın’ diyebilir ama garip geliyor insana; iktidarın bir şeyler söyleyip tam tersi şeyler yapması, söylediği şeylerden ötürü iktidarı desteklediğini söyleyenlerin tam tersi yapıldığında da ‘aa ne iyi oldu’ demesi… Bunlar garip geliyor insana, bu ilkesizlik, tutarsızlık, bu düşünce eksikliği, yol bilmeme, yordam bilmeme bunlar garip geliyor.

İsveç Türkiye’ye terörist mi iade etti? Hayır, FETÖ’cüleri mi iade etti? Hayır. PKK’lıları mı verdi? Hayır. Daha 10 gün önce Kur’an yaktılar, bizimkiler de burada bas bas bağırdı; Kur’anımız, kitabımız, kutsalımız diye. Ne oldu kutsalınız? İnancınız bu kadar mıydı? İsveç NATO’ya girmeli diye ben yazsaydım, bırak Kılıçdaroğlu’nu falan; bir fikir adamı olarak ben yazsaydım ‘Vay Kur’an yakanların NATO’ya girmesini istedi kafir’ diye bana saldırırlardı. Katli vaciptir derlerdi. Kur’an yakılmasını hoş gördü derlerdi benim için. Ne oldu?”

Erbakan faizden sonra ‘İsveç’ konusunda da Erdoğan ile ters düştü!