Dedemanlar’da miras kavgası! 1 milyonu al çekil

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 10:50 am - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 2:35 pm

Dedeman otellerinin sahibi Murat Dedeman’dan kalan miras oğlu ve üvey annesinin arasını açtı. Rıfat Dedeman’ın üvey annesine 1 milyon teklif edip mirastan feragat etmesini istediği öne sürüldü.

Murat Dedeman’dan kalan 600 milyon liralık mirasın 100 milyon liralık kısmının ikinci eşi Sevda Dedeman’a pay edilmesi gerekirken oğlu Rıfat Dedeman’ın Sevda Dedeman’a 1 milyon lira teklif edip mirastan çekilmesini istediğine yönelik iddialar ortalığı karıştırdı.

2019 yılında yaşamını yitiren Murat Dedeman’ın ikinci eşi Sevda Dedeman, daha önce üvey oğlu Rıfat Dedeman’ın hisse devri için kendisine baskı yaptığını iddia ederek korunma talep etmişti.

İş insanı Murat Dedeman hayatını kaybetti

DEDEMAN HOLDİNG’DEN AÇIKLAMA

Dedeman Holding’den yapılan açıklamada konuyla ilgili, “Basında yer alan miras konulu haberlerin doğruları yansıtmaması üzerine bir açıklama yapma gereği duyulmuştur. İlgili haberlerde yer alan söylemler, 75 yıldır Türkiye ekonomisine hizmet veren köklü ve saygın bir aile olan Dedeman Ailesi’nin sergilediği iyi niyet ve yapıcı yaklaşımlardan uzak ve gerçekle bağdaşmayan niteliktedir. Merhum Murat Dedeman’ın mirasçıları arasında başlayan yasal süreç devam etmektedir. Yargıya intikal eden konu hakkında tarafımızca başka bir açıklama yapılmasını, yargı sürecine zarar verebileceği gerekçesiyle doğru bulmuyoruz. Asılsız açıklamalara itibar etmemenizi rica eder, konuya göstereceğiniz hassasiyete şimdiden teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.