Dayılarına kurşun yağdıran saldırgan itiraf etti! “Atım ile seyir halindeyken beni darp etti”

Yayın tarihi: 8 Eylül 2023 Cuma 10:37 am - Güncelleme: 8 Eylül 2023 Cuma 10:37 am

Afyonkarahisar’da, yeğenleri tarafından tabancayla vurulan dayılardan biri hayatını kaybetti, biri ağır yaralandı. Dayılarına pompalı tüfekle kurşun yağdıran Emin Sivri, cinayeti neden işlediğini anlattı. Sivri, “Atım ile seyir halindeyken dayım Kadir Kazak ile aynı yoldan giderken karşılaştık ve tartıştık. Beni darp edip hakaret etti” dedi.

Afyonkarahisar’ın Merkez ilçesine bağlı Erenler Mahallesi’nde meydana gelen kanlı olaya ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Atıyla evine giden 25 yaşındaki Emin Sivri, yolda karşılaştığı 45 yaşındaki dayısı İbrahim Kazak ile aralarında geçmişe dayanan husumetten dolayı tartıştı. İddiaya göre, Kazak’ın küfürler savurması üzerine evinden tüfeğini alarak geri dönen Sivri, dayısına ateş etti. Tüfekten çıkan kurşunlar İbrahim Kazak ile 40 yaşındaki Kadir Kazak’a isabet etti. Sol boyun kısmından vurulan İbrahim Kazak, olay yerinde hayatını kaybetti, sol omuz ve karnından vurulan Kadir Kazak ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yeni Asır’dan Kazım Yörükce’nin haberine göre; emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Emin Sivri, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında olayla bağlantılı 7 kişi de gözaltına alındı.

OLAYI ANLATTI

Dayılarını vuran Emin Sivri, polise verdiği ilk ifadesinde olayı anlattı. Sivri’nin, “Atım ile seyir halindeyken dayım Kadir Kazak ile aynı yoldan giderken karşılaştık ve tartıştık. Beni darp edip hakaret etti. Birkaç gün sonra da diğer dayım İbrahim Kazak bana hakaret etti. Polise giderek şikayetçi oldum. Eve döndüğümde dayılarımın bize ait olan dolmuş duraklarındaki dolmuş şoförünü tehdit ettiklerini öğrendim. Olay yerine gittim ve tartışma çıktı. Getirdiğim pompalı tüfekle iki dayıma da ateş ettim” dediği öğrenildi.

“Paramı verin” dedi işyerini pompalı tüfekle bastı!