Dayak atan eski sevgilisi tutuklanmayınca elektronik kelepçe talep etti

Yayın tarihi: 7 Ekim 2022 Cuma 12:10 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2022 Cuma 12:10 pm

Ankara’da Mustafa Emir G. eski sevgilisi Aydan D’ye sokak ortasında kafa atarak yerde darbetti. Şiddet görüntüsünün ortaya çıkmasına rağmen Mustafa Emir G. hala tutuklanmadı. Korku içerisinde yaşan Aydan D, Mustafa Emir G’ye elektronik kelepçe takılması için başvuru yaptı. 

Ankara’da özel bir üniversite okuyan Aydan D, geçtiğimiz şubat ayında kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla Mustafa Emir G’den ayrıldı. Aydan D, aynı üniversitede okuduğu Mustafa Emir G’ye uzaklaştırma kararı aldırdı.

Mustafa Emir G, uzaklaştırma kararına rağmen 7 Mayıs’ta Çankaya ilçesi Alacaatlı Mahallesi’nde Aydan D’nin önünü kesip, ikinci kez darbetti.

KAFA ATIP YERDE DARBETTİ TUTUKLANMADI

Güvenlik kamerasına da yansıyan olayda Mustafa Emir G’nin yüzüne kafa attığı Aydan ‘ye kafa attığı ve yerde darbettiği görüldü.  Bir süre sonra kendine gelen Aydan D, aracına binip, hastaneye giderek darp raporu aldı ve şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Mustafa Emir G, ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TUTUKLAMAYAN YARGI ELEKTRONİK KELEPÇEYİ KABUL EDECEK Mİ?

Aydan D, soruşturma sonunda ‘kasten yaralama’, ‘tehdit’, ‘hakaret’, ‘şantaj’ ve ‘yağma’ suçlarından dava açılan Mustafa Emir G’ye elektronik kelepçe takılması için polis merkezine dilekçe ile başvuruda bulundu. Aydan D, dilekçesinde, Mustafa Emir G’nin kendisini öldürmekle tehdit ettiğini, bu yüzden dışarı çıkamaz duruma geldiğini ve sürekli korkuyla yaşadığını belirtti. Aydan D’nin talebini mahkeme, karara bağlayacak.

ŞİDDET GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEYEN KADINLAR AYDAN’A ULAŞTI

Aydan D, sokak ortasında şiddet gördüğü anlara ilişkin videonun sosyal medyada yayılması ve olayın duyulmasının ardından Mustafa Emir G’den şiddet gördüğünü iddia eden 3 kadının daha kendisiyle iletişime geçtiğini söyledi. Aydan D, “Biz bu olayı duyurmaya başladıktan sonra öğrendik ki başka kız arkadaşlarına da şiddet uygulamış, hepsi bize yazdı. Hiçbiri şikayetçi olmamış. Onların da zamanında çok fazla acı çektiğini ama korktukları için bir şey yapamadıklarını biliyorum. Kendileriyle de konuştum. Sadece bir daha hiçbir kadının bunu yaşamasını istemiyorum. Yaptıklarının karşılığını bulursa başkalarının canı yanmaz, diye düşünüyorum” dedi.

“BEN DE ŞİDDET GÖRDÜM ARTIK SUSMAMAYA KARAR VERDİM”

Aynı üniversitede öğrenci Benay K’de Mustafa Emir G. ile 2018’de ilişki yaşadıklarını belirterek, “Sevgili olduktan yaklaşık 1 ay sonra şiddet görmeye başladım. Birkaç sefer tekrar etti sonra şiddet olayı durdu ama benim kanıtım olmadığı için herhangi bir dava açmam söz konusu değildi. Manipüle ederek beni, bunu onun bana yapmadığına inandırdı. Uzun bir süre kimseye anlatmadım. Birkaç kişiye daha şiddet uyguladığını öğrenince ben de artık susmamaya karar verdim” diye konuştu.

Eski sevgilisini sokak ortasında döven erkek serbest bırakıldı